Home / Eigen website maken met website builder

Eigen website maken met website builder

Alles wat je nodig hebt voor je eigen website

Vandaag de dag is het maken van een eigen website heel eenvoudig. Dankzij gebruiksvriendelijke editors en simpele templates, is technische kennis van code en programmeren overbodig geworden. Het enige wat je nodig hebt is een goed stappenplan, handige software en informatie over hoe je jouw website succesvol kunt maken. Wij helpen je graag op weg!

Maak je eigen website

Een eigen website? Veel bedrijven richten zich liever op mond-tot-mondreclame. Sterker nog, uit een onderzoek van CBS blijkt dat de meeste Nederlandse bedrijven in 2019 geen eigen website of domeinnaam hadden. Een gemiste kans, want klanten kijken graag op internet voor ze een aankoop doen of contact opnemen. Heb je geen eigen website? Dan loop je het risico dat mensen op zoek gaan naar een bedrijf dat dat wel heeft. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan en je eigen website te maken.

Eenvoudig zelf een website maken

Om eenvoudig zelf een website te maken, kun je gebruikmaken van een website maker. Door daarbij te starten met een kant-en-klaar template, maak je een vliegende start. De templates van website makers zijn makkelijk aan te passen. Door te klikken en te slepen zet je ieder element op de juiste plek, voeg je afbeeldingen en teksten toe en activeer je functionaliteiten. Voor je het weet ben je klaar om je website online te zetten!

Om je op weg te helpen maakten wij een top 5 met de beste website makers waarmee jij vandaag nog aan de slag kunt.

Eigen website maken - Wat moet ik kiezen?

Top 5 beste website makers

  1. JouwWeb
  2. Wix
  3. Jimdo
  4. Weebly
  5. Webnode

JouwWeb – In een handomdraai online

Bouw eenvoudig je eigen website, zonder technische kennis!

Eigen website maken Jouwweb

JouwWeb is dé Nederlandse website builder waarmee je gemakkelijk een succesvolle website bouwt. Met de overzichtelijke editor sleep je de verschillende elementen van je website zo naar de juiste plek.JouwWeb biedt alle belangrijke functies die je nodig hebt om je eigen website te maken. Mooie templates, een webshop module, knoppen voor social media en duidelijke statistieken. JouwWeb zorgt daarbij voor een responsive website, zodat je website ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven.

Probeer JouwWeb gratis

Wix – De handige websitemaker voor jouw professionele website

Kies uit 900+ sjablonen en 300+ widgets en start direct met bouwen.

Eigen website maken WixWix is een zeer uitgebreide website builder die zowel beginnende als gevorderde websitebouwers. Deze laatste groep vindt extra mogelijkheden op het gebied van webapplicatie development. Wil je niet zelf programmeren? Dan biedt Wix 900+ sjablonen en 300+ widgets waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Probeer Wix gratis

Jimdo – Bouw in 3 minuten je eigen website

Beantwoord enkele simpele vragen en laat artificial intelligence de basis van jouw website maken.

Eigen website maken JimdoJimdo gaat voor snelheid en neemt het liefst zoveel mogelijk werk uit handen. Om je te helpen snel een website te bouwen maakten zij een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Maar dat is niet het enige! Aan de hand van enkele vragen bouwt artificial intelligence de basis van jouw nieuwe website. Door te starten met een ontwerp dat al zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen, heb je binnen een dag – of zelfs binnen 3 minuten – de basis van je website al klaar.

Probeer Wix Jimdo

Weebly – Alles wat je nodig hebt voor een website, marketing en e-commerce

Een drag-and-drop website maker boordevol functionaliteiten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Eigen website maken WeeblyDe Weebly website maker is gebruiksvriendelijk en biedt tal van mogelijkheden voor het maken van je eigen website. Maar ook voor e-mailmarketing en e-commerce zit je bij Weebly goed. In de drag-and-drop builder sleep je alle onderdelen van jouw nieuwe website eenvoudig naar de juiste plek. Vul je website met tekst en afbeeldingen en voor je het weet ben je klaar om bezoekers te verwelkomen.

Probeer Weebly gratis

Webnode – Dé websitemaker voor een moderne website

Professionele templates en strakke designs voor jouw succesvolle eigen website.

Eigen website maken WebnodeWebnode is een alles-in-1 platform voor het maken van een website, online portfolio, blog of webshop. Wanneer je eenmaal hebt uitgevonden hoe alles werkt, maak je met één van de vele templates een vliegende start met je website. De widgets van webnode zorgen voor extra functionaliteiten, zoals koppelingen met externe partijen voor betaalmethoden, boekhouding en verzending.

Probeer Webnode gratis

Eigen website maken met WordPress (gratis!)

Wil je wel zelf een eigen website maken, maar geen gebruik maken van een website maker? Dan kun je kiezen voor WordPress. WordPress is een razend populair programma dat veel vrijheid biedt om je website precies te maken zoals jij dat wil.

Net als bij website makers, start je ook bij WordPress met het kiezen van een thema. Kies een thema dat past bij de website die je voor ogen hebt en pas deze vervolgens aan. Extra functionaliteiten voeg je toe door middel van plugins. Van betaalmethodes tot pop ups en van contactformulieren tot zoekmachineoptimalisatie, er is voor vrijwel alles een plugin te krijgen. En – niet geheel onbelangrijk – het gebruik van WordPress is gratis. Je betaalt alleen kosten voor domeinnaam en hosting. Sommige thema’s en plugins zijn betaald, maar er is vrijwel altijd een kosteloos alternatief.

Websitemakers vs. WordPress: De verschillen

Websitemakers en WordPress zijn beide heel geschikt om een eigen website te maken. Een groot voordeel van websitemakers is de eenvoud van de software. Door klikken en slepen zet je in korte tijd een complete website in elkaar, die er ook nog eens hartstikke goed uitziet. Om dit systeem gebruiksvriendelijk en eenvoudig te houden, bieden websitemakers wel minder functionaliteiten aan. Voor een simpele website is dat geen probleem. Heb je veel wensen op het gebied van functionaliteit, dan is WordPress een betere optie. Omdat WordPress Open Source is, kan iedereen thema’s en plugins ontwikkelen en aanbieden. Hierdoor zijn de mogelijkheden in WordPress haast eindeloos!

Een ander belangrijk verschil tussen websitemakers en WordPress is de hosting. Wanneer je kiest voor een websitemaker, is dat ook de plek waar je website gehost wordt. Het is daardoor niet mogelijk je website te verhuizen naar een andere host. Wil je die vrijheid wel? Dan is WordPress een betere keus. Je kunt je WordPress website eenvoudig van de ene naar de andere hostingprovider verhuizen. Ben je ontevreden over je hosting? Dan kun je met een WordPress website dus ten alle tijden op zoek naar een beter alternatief die WordPress hosting aanbied.

Wat heb je nodig om een eigen website te maken?

Met alleen een goede websitemaker ben je er natuurlijk nog niet. Maar wat heb je dan nog meer nodig om een goede eigen website te maken? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje:

Een duidelijke doelstelling

Waar gaat je website over en wie wil je ermee bereiken? Op basis daarvan kun je ook goed bepalen welke informatie er op je website moet komen te staan en welke functionaliteiten onmisbaar zijn. Houd daarbij ook rekening met groeimogelijkheden voor de toekomst.

Een domeinnaam

De domeinnaam is als het ware het adres van je website. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een domeinnaam die mensen goed kunnen onthouden. Maak de domeinnaam niet te lang en zorg indien mogelijk dat de domeinnaam al duidelijk maakt waar de website over gaat. Goed om te weten: Bij websitemakers zijn hosting en domeinnaam vaak inbegrepen. Je kunt dus meteen de gewenste domeinnaam registreren. Wil je weten of je domeinnaam nog vrij is?

Waar kan ik controleren of mijn domeinnaam nog beschikbaar is?

Van wie is een domeinnaam?Je kunt dit doen bij een hosting provider maar het makkelijkst is om dit te doen bij SIDN (https://www.sidn.nl/). Dit is het overkoepelend orgaan van de .NL domeinnamen. Hier kun je dus gemakkelijk controleren of de domeinnaam die je graag wilt registreren voor je eigen website nog beschikbaar is. Als deze nog vrij is dan kun je deze bij een hosting provider (bijvoorbeeld Cloud86), registreren.

Content

Zodra het technische gedeelte van de website in orde is, zul je de website met content (tekst en beeldmateriaal) moeten vullen. Je kunt zelf teksten schrijven, of deze klus uitbesteden aan een tekstschrijver. Ook beeldmateriaal kun je zelf maken. Andere opties zijn het inhuren van een fotograaf of het aanschaffen van stockfoto’s.

Tijd

Websitemakers en WordPress maken het maken van je eigen website eenvoudig. Het technische gedeelte hoeft dan ook niet veel tijd te kosten. Toch ben je uiteindelijk altijd meer tijd kwijt dan je denkt. Plan daarom ook echt tijd in voor het verzinnen van de juiste naam, het creëren of verzamelen van content, het bepalen van de menu-indeling en andere aanvullende zaken. Je zult het nodig hebben!

Je website onder de aandacht brengen

Zodra je website online is, wil je dit natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen. Je hebt er immers niet voor niets tijd en moeite in gestoken. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw (potentiële) klanten naar je website kunt trekken:

  • Website vermelden op social media. Zet de link naar je website bijvoorbeeld in je bio en plaats eens een bericht om mensen op je nieuwe website te attenderen.
  • Zet de link naar je website op je flyer of visitekaartje.
  • Adverteer in zoekmachines, zoals Google of YouTube.
  • Start een (betaalde) advertentie campagne op social media.
  • Zet offline marketing in, zoals reclame op radio of televisie.

Kies de beste website builder

Zin om je eigen website te maken? Kies dan vandaag nog een websitebuilder en ga aan de slag! Welke website maker het beste is, hangt af van de functionaliteiten die je nodig hebt. De website makers in onze top 5 zijn stuk voor stuk prima builders. Kijk voor het maken van je keuze nog even goed naar de doelstelling die je voor je website hebt. Welke functies zijn onmisbaar en welke optioneel? Aan de hand daarvan kies je de websitebuilder die het beste aansluit. Na aanmelden kun je vaak direct aan de slag. Veel succes!