Ons team staat voor u klaar
Hostingprovider: Cloud86
Ja, hosting vergelijker is gratis te gebruiken.
Webhosting is een dienst waarbij online serverruimte (opslag), service, onderhoud en support wordt aangeboden specifiek bedoeld voor het beheren van websites.
De servers waarop websites staan opgeslagen worden aangestuurd door een besturingssysteem, ook wel operating system (OS), bijvoorbeeld Linux of Windows.
Ze zijn allebei uitstekend. Wel hebben ze elk eigen karakteristieken.
De meeste hosting providers gebruiken Linux. Het OS wordt beschouwd als stabiel en veilig. Met behulp van programmeertalen als PHP, Perl en MySQL kan een developer diverse gratis en goedkope open source programma’s specifiek voor Linux gebruikers aanpassen. Het systeem geeft gebruikers de mogelijkheid eenvoudig permissies en password beveiligde bestanden in te stellen.
Windows is ‘s-werelds meest bekende OS. Deze bekendheid maakt het ontwikkelen van Windows applicaties, zoals MS SQL, eenvoudig. Ook biedt Windows volledig support voor de ASP.NETprogrammeertaal. Windows als OS voor servers is prijzig.
Het is lastig te zeggen welke manier van hosten nu beter is. Het is maar net waar je voorkeuren liggen en wat je denkt te gaan ontwikkelen.
Wat voor een hosting pakket kan ik het beste kiezen?
De keuze voor een hosting pakket is afhankelijk van uw wensen ten aanzien van uw website.
Over het geheel zijn drie typen hosting pakketten te onderscheiden met elk eigen voor- en nadelen:
Bij deze vorm huurt u opslagruimte op een gedeelde server.
Voordelen:
Nadelen:
U deelt serverruimte, maar volledig afgeschermd van andere websites.
Voordelen:
Nadelen:
U leaset een gehele server en kiest of u deze zelf onderhoud of laat onderhouden.
Voordelen:
Nadelen:
Schijfruimte duidt op de hoeveelheid computer opslagruimte op apparaten met RAM (random access memory), zoals harde schijven, floppy’s of USB flash drives.
De hoeveelheid schijfruimte drukt men gewoonlijk uit in bytes: zoals kilobytes (KB), megabytes (MB)en gigabytes (GB), waarbij elke trap 1024 keer hoger is dan de vorige.
Hoewel er bij moderne opslagapparaten geen sprake is van het gebruik van een daadwerkelijke opslagschijf, wordt de naam nog steeds gebruikt.
Wanneer opslag van gegevens niet permanent is, spreekt men van geheugen.
Dataverkeer slaat strikt genomen op de totale hoeveelheid inkomende en uitgaande data tussen twee apparaten.
In de meeste gevallen wordt specifiek het internetverkeer van en naar een server bedoeld. Web hosting aanbieders gebruiken dataverkeer om het gebruik van hun servers te beheersen.
Afnemers van web hosting kiezen een pakket met een bepaalde limiet voor dataverkeer. Bij overschrijding van deze limiet ontvangt de gebruiker een waarschuwing en kunnen meerkosten in rekening worden gebracht.
In een fair-use policy beschrijft een web hosting provider dat een afnemer in principe onbeperkt gebruik mag maken van bandbreedte en schijfopslag, zolang er sprake is van normaal eigen gebruik.
Gedeelde serverruimte kan leiden tot pieken in dataverkeer en intensief processor verbruik. Dit gaat ten koste van andere gebruikers.
Om dit tegen te gaan hanteert de web host een zedelijkheidsprincipe en is het volgende meestal niet toegestaan:
gebruik van opslagruimte als virtuele schijf voor data die niet met uw website te maken hebben;
opslaan en aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals films, tv series of software;
gebruik van opslagruimte als uploadserver voor websites zoals Torren sites en Rapid Share.
POP3 en IMAP zijn twee verschillende manieren (protocollen) om toegang te krijgen tot een e-mailaccount.
IMAP heeft over het algemeen de voorkeur boven POP3 als gebruik wordt gemaakt op diverse apparaten, zoals pc’s, laptops, telefoons en tablets.
POP3 download email van een server naar een PC en wist deze van de server. Omdat berichten gedownload worden naar een enkele PC, kan het lijken alsof mailtjes ontbreken of verdwijnen zodra de inbox wordt geopend op een andere PC.
POP3 (Post Office Protocol)
IMAP (Internet Messaging Access Protocol)
Het instellen van een e-mailaccount is afhankelijk van het type e-mailprogramma of webmail dat u wilt gebruiken.
Voor uitleg over het gebruik van webmail verwijzen wij u door naar de desbetreffende aanbieder.
Hieronder volgen handleidingen die u stap voor stap helpen met het instellen van een e-mailaccount in het door u gebruikte programma.
Wat u nodig heeft:
Vraag deze indien nodig op bij de e-mailaanbieder.
Het instellen van e-mail op uw telefoon is afhankelijk van het type telefoon en het type e-mail.
Voor het instellen heeft u nodig:
POP3
IMAP
SMTP
Een e-mailaccount heeft een eigen mailbox waarin inkomende en uitgaande berichten worden opgeslagen.
Een e-mail alias is een extra (alternatief) e-mailadres dat dezelfde inbox gebruikt als het eigenlijke adres.
Een e-mail alias heeft dus geen eigen mailbox, maar stuurt mail feitelijk alleen door naar het gespecificeerde e-mailaccount.
Bij de meeste e-mailaccounts is het mogelijk en zelfs aan te raden om uw e-mailverkeer te beveiligen met SSL (Secure Socket Layer) of opvolger TLS (Transport Layer Security).
U kunt dit aangeven tijdens het instellen van uw e-mailprogramma.
Informeer vooraf bij de e-mailaanbieder of SSL of TLS verkeer mogelijk is.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom e-mails niet aankomen op het gewenste adres.
Doorloop de volgende stappen om te achterhalen waar het probleem zich voordoet:
Lees verder als u een e-mailprogramma gebruikt:
Zijn de server instellingen juist, dan ligt het probleem mogelijk bij het gebruikte programma. neem hiervoor contact op met de supportafdeling van uw e-mailsoftware.
Spam is een veelgebruikte Engelse benaming voor ongewenste e-mails. Vaak gaat het dan om reclame e-mails met commerciële doeleinden.
Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van het wereldwijde mailverkeer wordt betiteld als spam.
Spammers gebruiken programma’s om e-mailadressen te achterhalen op het web.
Er is verband tussen virussen en spam. Sommige virussen zijn in staat om de gegevens van nietsvermoedende gebruikers om te zetten in spam.
Onderstaande stappen helpen u om spam een halt toe te roepen.
SSD Hosting is een vorm van web hosting waarbij de servers gebruik maken van Solid State Drives (SSD) in plaats van traditionele harde schijven.
Deze SSD’s werken hetzelfde als geheugen strips (DDR SD RAM) met het verschil dat ze gegevens permanent kunnen opslaan zonder continue gebruik van stroom.
Nieuwe pc’s en laptops maken al veelvuldig gebruik van deze technologie. Op den duur zullen de opslagschijven van web servers ook worden vervangen door SSD’s.
Op het moment van schrijven is het gebruik van SSD in web hosting kostbaarder dan gewone web hosting.
Enkele belangrijke voordelen van SSD hosting:
VPS hosting is vorm van web hosting die de gebruiker een virtuele eigen server biedt.
Om een website online te laten draaien, moeten website bestanden op een server die in verbinding staat met internet.
VPS hosting is een van de soorten web hosting die gebruikers kunnen kiezen om een website online te laten hosten. De bekendste andere zijn shared hosting en dedicated hosting. VPS gedraagt zich hetzelfde als een dedicated server, maar binnen een shared hosting omgeving. Technisch gezien is VPS hosting een tussenvorm van zowel shared als dedicated hosting.
Wat is het verschil tussen managed en unmanaged VPS?
Met unmanaged VPS hosting beheert u uw virtual server helemaal zelf. U heeft volledige controle en vrijheid. Het is significant goedkoper dan managed hosting. Wel kost het onderhouden van een server tijd. Bovendien heeft u flink wat kennis nodig van het besturingssysteem om mogelijke problemen op te kunnen lossen.
Kiest u voor managed VPS hosting dan wordt de server beheerd en onderhouden door de web host. U hoeft zelf geen tijd te steken in onderhoud en het oplossen van problemen. Hier betaalt u natuurlijk wel voor.
VPS hosting is flink duurder dan Shared hosting, maar biedt ook veel meer mogelijkheden.
Shared hosting is interessant voor u als u:
VPS hosting wordt interessant als u:
Wat is het beste control panel voor een VPS?
Voor het bedienen van uw VPS server, maakt u gebruik van een control panels. Hiermee kunt u:
Momenteel zijn er talloze control panels beschikbaar, sommige gratis en open source, andere betaald.
De bekendste zijn:
Hoeveel RAM geheugen en CPU cores heb ik nodig?
Het aantal CPU cores en de hoeveelheid RAM geheugen dat uw VPS nodig heeft voor het soepel draaien van uw website(s) is afhankelijk van:
Voor het draaien van complexe websites met veel dataverkeer en zware applicaties zult uw VPS minimaal over 2 CPU’s moeten beschikken.
SSH staat voor Secure Shell en is een programma waarmee u via een netwerk kunt inloggen op een andere computer. Dit is handig voor het
SSH biedt goede beveiliging en authenticatie om veilig te communiceren. Wanneer men gebruik maakt van inloggen via SSH, dan is de gehele login sessie inclusief het verzenden van het paswoord versleuteld. Dat maakt het zo goed als onmogelijk voor kwaadwillende buitenstaanders om bijvoorbeeld paswoorden te kraken.
SSH beschermt een netwerk tegen aanvallen als, zoals IP spoofing, IP source routing en DNS spoofing.
Een gebruiker leaset of koopt een dedicated server en verwerft daarmee het recht op het gebruik van een gehele server. Deze wordt dus niet gedeeld met andere gebruikers, zoals bij shared hosting en VPS wel het geval is. De gebruiker heeft dus volledige controle over de server en kan deze naar eigen inzicht inrichten en beheren.
Verder beschikt een dedicated server op elk moment over de volledige bandbreedte en geheugen. Zo kunnen grotere bezoekersaantallen tegelijk worden bediend en heeft u minder last van trage verbindingen.
Een dedicated server is de meest veilige vorm van het opslaan van gegevens. Alleen u heeft direct toegang tot de opgeslagen bestanden.
De belangrijkste voordelen van VPS gelden ook voor een dedicated server. Op een aantal vlakken verschillen ze van elkaar.
Reselling vindt plaats wanneer een bedrijf de diensten van een web hosting provider onder eigen naam doorverkoopt.
Hiermee kunt u als web hosting provider te werk gaan, zonder zelf een web hosting infrastructuur te bouwen en te beheren.
De meeste web hosting bedrijven bieden speciale reseller hosting pakketten aan.
Deze pakketten bevatten:
Een content management systeem (CMS) is een systeem waarmee u snel en eenvoudig content van een website beheert.
Een CMS bestaat gewoonlijk uit twee modules:
Met het CMA deel kunt u content aanmaken, bewerken of verwijderen van een website zonder kennis van programmeertalen (zoals HTML) en zonder de expertise van een webmaster.
Het CDA deel gebruikt de informatie uit de CMA en voegt deze tezamen zodat de website kan worden bijgewerkt.
CMS zijn erg populair en er zijn talloze systemen beschikbaar. Sommige zijn gratis en open source, andere gebruikt u tegen betaling
Enkele bekende CMS systemen zijn:
De lijst met beschikbare CMS systemen is eindeloos.
De bekendste CMS systemen (WordPress, Joomla!, Drupal, Magento) draaien in de veelgebruikte PHP programmeertaal.
Andere systemen zijn geschreven in Java, Python, MS ASP.NET of Perl.
Een aantal CMS systemen zijn gespecialiseerd. Zo is WordPress oorspronkelijk bedoeld voor het schrijven van blogs. Terwijl andere CMS systemen, zoals Magento, zich richten op e-commerce en webshops.
Alle CMS systemen ondersteunen het gebruik van MySQL databases.
Er zijn talloze CMS systemen op de markt. Sommige zijn gratis en open source. Andere systemen zijn betaald.
Wij zetten de 3 bekendste en meeste gebruikte CMS systemen voor u op een rij, inclusief de belangrijkste kenmerken:
Een webshop of webwinkel is een website waar u producten of diensten kunt kopen.
Hier volgen kort de belangrijkste stappen bij het beginnen van een webshop.
Deze bovenstaande stappen zijn slechts de voorbereiding en het ontwikkelen van de webshop. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de voorraad, logistiek en retouren? Hoe ga je dit realiseren?
Een domeinnaam verwijst naar het IP adres van een website op het internet. Het is vergelijkbaar met een fysiek adres van een woning of appartement.
Door de domeinnaam in de adresbalk van een browser te typen, wordt de website geopend. Domeinnamen zoals mijnwebsite.nl of internetadres.org verwijzen naar een bepaalde locatie op een server, net zoals een postadres verwijst naar een bepaald huis in een straat. De domeinnaam maakt het gemakkelijk om de locatie van een website te onthouden.
Met een subdomein kunt u eenvoudig herkenbare webadressen aanmaken voor specifieke delen van uw site.
U voegt feitelijk uitbreiding toe aan uw domeinnaam. Deze kan verwijzen naar bijvoorbeeld een url of een IP-adres of map van uw account.
Per domeinnaam is het mogelijk om maximaal 100 subdomeinen toe te voegen. Elk subdomein heeft maximaal 25 karakters.
Als voorbeeld kunt een subdomein maken voor uw foto’s. In plaats van www.voorbeeld.nl/fotos kan de subdomein het adres vereenvoudigen tot: foto.voorbeeld.nl.
Een subdomein biedt tal van mogelijkheden om aan bezoekers complexere URL’s eenvoudig weer te geven.
In een grote organisaties of universiteiten worden subdomeinen vaak gebruik om onderscheid te maken in afdelingen.
Bijvoorbeeld: ict.universiteit.nl of schoenen.grotewebwinkel.com
Een domeinnaam extensie is het laatste deel van een domeinnaam, zoals .nl of .com.
Een ander woord voor domeinnaam extensie is topleveldomein (TLD).
Er zijn 2 soorten TLD’s:
Nieuwe extensies als .amsterdam of .shop bieden kleine ondernemers en instellingen de mogelijkheid zich beter te onderscheiden en te specialiseren.
Daarnaast zijn grote bedrijven vooral geïnteresseerd in het registreren van bedrijfsnaam of -merk als top level domeinnaam. Het doel hiervan is om merknamen online beter te kunnen positioneren en te branden.
Het kiezen van een goede domeinnaam extensie kan bepalend zijn voor het succes van de website.
De keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Centraal staat: wat is het doel van de website? Voor wie is deze bedoeld?
Theoretisch gezien kan elke extensie nummer 1 worden in Google. Maar de populairste extensies wereldwijd zijn: .com, .net en .org. Deze extensies hebben bij Google dan ook een streepje voor.
Is de website enkel bedoeld voor Nederlanders, dan ligt een .nl extensie voor de hand. De extensie geeft de bezoeker meteen geografische duidelijkheid.
Is de beoogde domeinnaam niet meer beschikbaar, dan geven registratie websites vaak meteen aan welke andere extensies met de naam nog wel beschikbaar zijn. Vergelijk nu de prijzen van domeinnamen bij verschillende hosting providers.
Voor het verhuizen van een domeinnaam, gebruik je een verhuistoken (-code). De code dient als controle of degene die de verhuizing aanvraagt de eigenaar is van de domeinnaam. Zodra toestemming is gegeven, wordt de verhuiscode vrijgegeven. Dit gebeurd meestal per e-mail.
Als er een schriftelijke of mondelinge overeenkomst is tussen de verkoper en koper (u in dit geval) dan ontvangt u vaak de verhuistoken per e-mail. Wanneer u nog niet bij een hosting provider bent aangemeld dient u dit eerst te doen. Hostingvergelijker.nl vergelijkt een groot aantal hosting providers en ook de kosten van domeinnamen.
DNS is een veelgebruikte afkorting voor domain name server. Dit systeem vertaalt namen van webadressen naar numerieke IP adressen en andersom.
Wanneer bezoekers alfanumerieke adressen gebruiken, zoals Google.nl, moet de aanvragende computer begrijpen welke numerieke IP adressen gecontacteerd kunnen worden. DNS servers bieden deze dienst. Het antwoord wordt teruggestuurd naar de computer die de vraag stelt via de DNS die gekoppeld is aan de domeinnaam.
Alle domeinnamen hebben tenminste twee DNS servers die worden gevonden door zogenaamde WHOIS lookups. De aanvraag van alles wat aan de domeinnaam is gerelateerd, wordt door een van deze servers behandeld. De DNS server stuurt als antwoord het IP adres terug waarmee de computer contact kan opnemen. Dit werkt voor websites, maar ook voor e-mail servers en alles wat gebaseerd is op domeinnamen.
Hoe verhuis ik een domeinnaam naar een andere hosting provider?
Voor het verhuizen van een domeinnaam naar een andere hosting provider, kunt u het beste contact opnemen met uw huidige provider.
De verhuizing vindt plaats in 4 stappen:
Downtime kan vervelende gevolgen hebben voor je online business. Het vermijden van downtime is dan ook ten alle tijde aan te raden. Het is namelijk zonde als u eventuele klanten misloopt omdat uw website onbereikbaar is.
Tevens is het ook slecht voor uw ranking binnen de Google zoekresultaten. Als uw website een uurtje niet bereikbaar is dan is er vrij weinig aan de hand. Duurt dit langer dan 2 dagen dan zult u dalen in de zoekresultaten.
Hieronder volgen 5 stappen om een domeinnaam zonder downtime te verhuizen:
Het is van belang om eerst de website te testen op functionaliteit voor het huidige web hosting pakket wordt opgezegd.
U krijgt vaak een testomgeving waarin u de website kunt controleren op functionaliteit. Wanneer alles naar behoren functioneert kunt u de DNS wijziging doorvoeren. Als u dit liever niet zelf in de hand heeft dan kunt u dit natuurlijk ook doorgeven aan de nieuwe hosting provider. Die zullen alle DNS gegevens op de juist manier omzetten.
Hoelang duurt het om een domeinnaam volledig te verhuizen?
Wanneer je een nieuw domeinnaam registreert, verander je feitelijk gegevens bij de DNS (domain name server).
Het kost gemiddeld 24 uur om de verandering door te voeren en over het hele internet te laten werken.
Dit wordt ook wel DNS propagatie of update genoemd.
Propagatie / update vindt plaats in 3 stappen:
Een eigenaar van een domeinnaam kun je achterhalen met een zogenaamde whois lookup of search.
Whois is een vraag-en-antwoord protocol dat over de gehele wereld wordt gebruikt als standaard voor het achterhalen van registratiegegevens van onder andere domeinnamen en ip adressen.
Een whois lookup geeft informatie over onder andere:
Er zijn online diverse websites met whois lookup databases te vinden.
Specifiek voor .nl extensies kan dit rechtstreeks worden gezocht bij SIDN (https://www.sidn.nl/whois/).
Wilt u de eigenaar achterhalen van domeinnamen met een andere extensie dan kunt u dat op https://www.whois.net/ opzoeken.
Om de houder van een domeinnaam te wijzigen, neemt u contact op met de beheerder of registrar van de domeinnaam.
Is de beheerder onbekend, dan kan deze worden achterhaald met een Whois zoekopdracht.
Voor een .nl extensie zoekt u via https://www.sidn.nl/whois/
Is de wijziging voltooid, dan worden de gegevens doorgegeven aan de extensie beheerder. Bent u de administratieve contactpersoon dan krijgt u per e-mail een bevestiging.
Is de domeinnaam al geregistreerd door een ander, dan kunt u:
Hoe kan ik een domeinnaam doorlinken of forwarden naar een andere website / domein?
Een standaard forward of redirect zorgt ervoor dat bezoekers van een bepaald webadres worden doorgestuurd naar een ander webadres. Met het intypen van het url of webadres opent de browser automatisch de webpagina van de forward. De URL van de uiteindelijke bestemming wordt dan gewoon in de browser getoond.
Een veelgebruikt manier van standaard redirect:
Het kan voorkomen dat u helemaal de mogelijkheid niet hebt om een html bestand te maken of te wijzigen. Dit simpelweg omdat uw geen webhosting en of FTP heeft maar enkel het domein. Dan is er altijd nog de mogelijkheid om uw domeinnaam door te linken via DNS. Vaak kunt u dit instellen in het control panel van uw hosting provider.
Het doorlinken van een domein naar een ander domein / website is redelijk eenvoudig te realiseren bij de meeste hosting providers. U kunt een A-record aanmaken (of een bestaande aanpassen) bij het domein dat u wilt laten doorverwijzen naar een ander domein. Vaak is er al een bestaande A-record met WWW en deze kunt u dan laten doorverwijzen naar het IP-adres van het andere domein.
Aanpassingen maken in de DNS vraagt wel om wat technische kennis en wij raden het dan af om dit te zelf te doen bij gebrek aan kennis. De meeste hosting providers zijn niet te beroerd om dit voor u te doen.
Wilt u het toch zelf proberen dan is het aan te raden om eens te kijken in de FAQ van de hosting provider waar uw domeinnaam is ondergebracht. Hier vind u vaak een item waarin staat uitgelegd hoe u een domeinnaam kunt doorlinken. Wij zouden het graag voor u uitleggen maar het verschilt nogal per hosting provider hoe het in zijn werk gaat.
SSL (Secure Socket Layer) is het meest gebruikte protocol om online dataverkeer tussen twee apparaten te beveiligen.
Een SSL creëert een veilige verbinding door de gegevensuitwisseling van de browser van een bezoeker en de server van een bedrijf te versleutelen. Door deze encryptie is het lastiger voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens.
U herkent een website met SSL versleuteling aan het https aan het begin van de url. Dit wordt aan bezoekers extra duidelijk gemaakt door het pictogram van een gesloten slot.
Niet alleen u, maar ook de klant wil zich er van verzekeren dat informatie op uw website, zoals gevoelige klantgegevens, naar de juiste server gaan zonder te worden onderschept.
Het SSL certificaat treedt op als bemiddelaar tussen browser en server en toont aan dat de verstrekker van het SSL certificaat betrouwbaar is. Op deze manier kunnen klanten zich er van verzekeren dat het SSL certificaat up-to-date is en de website geen namaak is.
Wilt u bijvoorbeeld dat klanten bij u online kunnen betalen, dan moet uw website beschikken over de juiste SSL certificaten.
Het tonen van een SSL certificaat op uw website geeft bezoekers een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid.
Ook Google, Bing en Yahoo waarderen websites met SSL certificaten. Hierdoor zullen bezoekers uw website sneller kunnen vinden via een zoekmachine.
SEO (Search Engine Optimalisatie), ook wel zoekmachineoptimalisatie duidt op het proces van het verbeteren en promoten van een website, waardoor de vindbaarheid op organische zoekopdrachten in zoekmachines wordt vergroot.
Op de juiste manier vindbaar zijn, is bijvoorbeeld belangrijk als u online handel drijft en u afhankelijk bent van zoekmachines voor het aantrekken van klanten.
SEO vindt doorgaans op twee manieren plaats:
Kort gezegd duidt SEO op het structureren van websites zodat zoekmachines (en klanten) deze eenvoudig kunnen begrijpen en waarderen.
Waarom staat mijn website nog niet in zoekmachines als Google en Bing?
Google heeft enkele dagen de tijd nodig om na de lancering uw website te indexeren.
U kunt zelf een aantal dingen doen om dit proces te versnellen:
Als na enkele dagen of zelfs weken uw website nog steeds niet is opgenomen in de zoekmachines dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van het CMS WordPressdan kan het voorkomen dat uw website op “No Index” staat. Er wordt dan specifiek gezegd tegen de zoekmachine de site niet te indexeren. Dit is eenvoudig op te lossen.
WordPress Dashboard -> Instellingen -> Lezen
Onder aan deze pagina vind u “Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren”. Als deze aangevinkt staat wordt uw website niet geïndexeerd. Zet deze uit en sla de instellingen op. Nu zal het niet lang meer duren voordat de zoekmachines uw site zullen tonen in de zoekresultaten.
Een database is een georganiseerde verzameling van gegevens, zodat deze eenvoudig en op een efficiënte manier kunnen worden bekeken, beheerd en bijgewerkt.
Databases worden gewoonlijk beheerd met behulp van computerprogramma’s. Een database kan bestaan uit verschillende bestandstypen, zoals tekst, getallen en afbeeldingen.
Er zijn verschillende soorten databases:
Om een database aan te maken in PhpMyAdmin, logt u eerst in met de inlog gegevens die u heeft ontvangen van uw hosting provider. Vervolgens loopt u onderstaande uitleg stap voor stap door:
Als je gebruikt maakt van een CMS dan kunt u deze nu eenvoudig installeren.
Er zijn diverse manieren om een database te importeren en exporteren. Voor onderstaande uitleg maken we gebruik van PHPMyAdmin. Deze is te vinden in het bedieningspaneel van uw web host of server.
Een MSSQL database wordt beheerd met Microsoft SQL Management Studio. Met dit programma maakt u als volgt een nieuwe database aan:
Met FTP (File Transfer Protocol) kunt u snel en eenvoudig (maar niet erg veilig) bestanden uitwisselen tussen uw PC en uw web hosting account of het internet. Dit werkt voor verschillende bestandstypen, zoals afbeeldingen, web pagina’s en zelfs gehele websites.
Om gebruik te maken van FTP heeft u een FTP -client nodig. U logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord. FTP verbindingen zijn niet voorzien van encryptie. Hackers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot uw gegevens. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een encryptie laag.
Alle platformen
Windows
Mac
Linux
Overig
Hoe stel ik mijn FTP juist in om mijn website te uploaden?
Uw FTP instellen voor het uploaden van uw website, kan als volgt:
Wanneer het niet lukt om bestanden of afbeeldingen te plaatsen op uw FTP, dan kan het zijn dat passive FTP transfer mode niet is ingeschakeld. Deze modus heeft u nodig wanneer u:
Om passive FTP transfer mode in te schakelen, handelt u als volgt:
Werkt uw FTP nog steeds niet, dan ligt het probleem mogelijk bij uw Firewall software. U kunt bij wijze van test deze uitschakelen (zoals Norton antivirus internet worm protection).
Ook kunt u de SSL / TLS encryptie in uw FTP-client uitschakelen. Deze is niet compatibel (te gebruiken) met alle typen Firewalls.