Home / Managed WordPress hosting vergelijken
Beste hosting
Beste hosting

Meer informatie over Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting, je ziet het steeds vaker voorbij komen wanneer je op zoek bent naar een hosting partij voor je website. Je hebt “normale” WordPress hosting en Managed WordPress hosting. WordPress hosting is eigenlijk puur ontstaan omdat steeds meer mensen op zoek waren naar specifieke hosting geschikt voor het draaien van WordPress. Managed WordPress hosting is eigenlijk weer een compleet ander verhaal.

Sommige hosting providers pretenderen dat zij Managed WordPress hosting aanbieden maar is dit ook wel zo? Na overleg met Managed WordPress hosting providers in Nederland zijn wij bij Hostingvergelijker.nl tot een aantal services en specificaties gekomen waar een Managed WordPress hosting provider aan MOET voldoen en mag voldoen.

Waar moet Managed WordPress hosting minimaal aan voldoen?

Dit is niet iets dat vast staat en kan voor iedereen verschillen. Wij hebben echter rondgevraagd in het wereldje en vinden dat wanneer je pretendeert Managed WordPress hosting aan te bieden je wel minimaal aan een aantal eisen moet voldoen.
Onderstaand deze eisen:Managed WordPress Hosting vergelijken

 • Updaten van WordPress plug-ins en WordPress zelf
 • Dagelijks back-ups maken van je WordPress website
 • Aanbieden van verschillende caching mogelijkheden
 • Actieve server monitoring
 • Inhouse WordPress experts

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen

De voor- en nadelen van Managed WordPress hosting

Ook Managed WordPress hosting heeft zijn voor- en nadelen. We zetten deze hier op een rijtje om de keuze misschien iets wat eenvoudiger te maken.

Voordelen van Managed WordPress hosting

 • Extra service van ervaren WordPress specialisten
  Hosting providers die Managed WordPress hosting aanbieden hebben specialisten in huis die kunnen lezen en schrijven met WordPress. Zij kunnen je dus veel beter helpen met vraagstukken omtrent WordPress in plaats van een normale hosting provider.
 • Extra snelheid
  De servers zijn volledig geoptimaliseerd om WordPress websites snel te kunnen draaien. Ook worden er vaak verschillende manieren van Caching aangeboden die je WordPress website nog sneller kunnen maken. Zij kijken vaak samen welke manier van Caching de beste is voor jouw website.
 • Extra veiligheid
  WordPress is het meest gebruikte CMS van de wereld en daarom erg populair onder de hackers. Met Managed WordPress hosting scanner ze je website preventief op Mallware en de servers zijn extra beveiligd om de zwakke punten van WordPress dicht te timmeren.
 • Updaten plug-ins en WordPress
  Plug-ins en WordPress worden vaak voorzien van updates. Deze moet je dus regelmatig bijwerken om te voorkomen dat je website gehackt wordt en om te zorgen dat alles blijft functioneren. Wanneer je kiest voor een Managed WordPress oplossing dan wordt dit voor je gedaan.
 • Dagelijkse back-ups van je website
  Het laatste wat je wilt is dat er iets gebeurd met of op je website en je geen back-up hebt. Met Managed WordPress hosting worden er dagelijks back-ups gemaakt van je website zodat je altijd een recente versie hebt waarop je terug kun vallen.
 • Focus op waar je goed in bent
  Als je kiest voor Managed WordPress hosting wordt je eigenlijk volledig ontlast. Na het ontwikkelen van je eigen WordPress website hoef je jezelf niet meer bezig te houden met updates, de veiligheid en snelheid van je website. Dit wordt voor je gedaan zodat jij je volledige kunt focussen op waar je goed in bent, het runnen van je business.

Nadelen van Managed WordPress hosting

 • Geen controle
  Je hebt zelf geen controle meer over je hosting en technische zaken. Je geeft dit volledig uit handen.
 • Gebruik van plug-ins
  Sommige plug-ins zijn in de ogen van de Managed WordPress hosting provider bij voorbaat al niet veilig en mogen dus niet gebruikt worden op de server.
 • Duurder dan Unmanaged WordPress hosting
  Managed WordPress hosting is vaak vele malen duurder dan Unmanaged WordPress hosting. Het is niet voor iedereen weggelegd of perse nodig maar als je naar de voordelen kijkt dan kun je wel inschatten waarom het zoveel duurder is. Het is verder aan jou om te kijken of het de moeite en het extra geld waard is.

Waarom Managed WordPress hosting?

Als je al het bovenstaande hebt gelezen dan wordt het al vrij snel duidelijk waarom iemand zou kiezen voor Managed WordPress hosting. Je wordt enorm ontlast en kunt je volledig focussen op je corebusiness. Je betaald er wel extra voor maar hier krijg je ook veel voor terug.