Ons team staat voor u klaar
Hostingprovider: Cloud86
Met deze hosting pakketten kun je WordPress draaien en vaak bieden ze 1-klik installaties aan waardoor je super eenvoudig WordPress kunt installeren en direct aan de slag kunt. Kies de beste WordPress hosting voor je website!
Direct WordPress hosting vergelijkenIedere willekeurige hostingprovider is geschikt voor het hosten van je WordPress website. Maar je wil natuurlijk het beste van het beste! Door te kiezen voor geoptimaliseerde WordPress hosting profiteer je van meer snelheid, robuuste beveiliging en goede support.
WordPress is de afgelopen jaren razendsnel gegroeid tot het meest populaire CMS ter wereld. Niet zo gek dus, dat hosting providers hier op inspelen. Door speciale hosting voor WordPress websites aan te bieden, trekken ze een specifieke doelgroep én kunnen ze de hosting goed afstemmen op het gebruik. Het resultaat daarvan is snelle WordPress hosting die uitstekend is geoptimaliseerd op het gebied van veiligheid, updates, backups en schaalbaarheid. In veel gevallen bevat WordPress hosting een one-click installatie om het CMS snel online te zetten. Medewerkers van de hostingprovider zijn veelal ook WordPress specialisten. Zij kunnen je goed ondersteunen bij het instellen van je WordPress website, zodat je optimaal van de servers gebruik kunt maken.
WordPress is een gratis, open-source content management systeem (CMS). Het systeem is in 2003 gelanceerd met als doel om zonder programmeerkennis zelf een website op te kunnen zetten. Dat daar grote behoefte aan was, blijkt wel uit de miljoenen gebruikers die hun website hebben gemaakt in WordPress. De grote community achter de software draagt dagelijks actief bij aan het doorontwikkelen van het systeem. Bovendien zijn er talloze externe partijen en die thema’s (templates) en plugins ontwikkelen om het maximale uit je website te halen qua functionaliteit en design.
Van een simpele blog tot een grote website en zelfs webshops maak je gemakkelijk zelf in WordPress. Je hebt geen kennis nodig van coderen of webdesign en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je een speciale pagebuilder aan WordPress toevoegt, sleep je alle onderdelen van je website zo naar de juiste plaats. Eenvoudiger kan haast niet!
Goede website hosting WordPress – de naam zegt het eigenlijk al – is hosting gemaakt voor WordPress websites. Hostingproviders weten als geen ander wat er nodig is om een WordPress website achter de schermen goed te laten functioneren. Door extra services toe te voegen aan standaard hosting, bieden ze klanten een zeer gebruiksvriendelijke ervaring. De veiligheid is goed geregeld, de website draait op snelle servers, updates worden uitgevoerd en wordt dagelijks een back-up gemaakt en de hosting is schaalbaar.
Bovenstaande klinkt goed, toch? Er wordt door gebruikers dan ook veel van dit soort hosting pakketten gebruik gemaakt. Maar er zijn ook nadelen. Voor een goed overzicht zetten de voor- en nadelen even voor je op een rij:
Voordelen:
Nadelen:
Wie kiest voor WordPress hosting heeft de keuze uit verschillende soorten hosting:
Normale WordPress hosting is de meest voordelige vorm van WordPress hosting die je kunt kiezen. De optimalisatie voor WordPress is daarbij het grootste voordeel. Een nadeel is dat je de server met andere websites deelt. Het kan zijn dat je website hierdoor op drukke momenten trager wordt.
Ook bij Managed WordPress hosting is de hosting volledig geoptimaliseerd voor WordPress. Daarnaast krijg je toegang tot de beste niveaus van snelle WordPress hosting. Je website zal hierdoor beter presteren op het gebied van snelheid, vindbaarheid en veiligheid. Daarnaast krijg je bij Managed WordPress hosting meer inhoudelijke support en in veel gevallen zorgt de hosting provider er voor dat je thema’s, plugins en WordPress zelf worden bijgewerkt naar de meest recente versie. Hiermee voorkom je dat er kwetsbaarheden op je website ontstaan en je WordPress website gehacked wordt.
Met Managed WordPress hosting krijg je écht meer waar voor je geld. Als je het belangrijk vindt dat je website snel, goed vindbaar en bereikbaar is, dan zit je met Managed WordPress hosting zeker goed. Toch willen we normale WordPress hosting niet helemaal uitvlakken. Zeker kleinere websites kunnen daar vaak goed mee uit de voeten. De prijs is vriendelijker en je hebt nog steeds hosting die is afgestemd op het gebruik van WordPress. Bovendien kun je op een later moment, als je website of het bezoekersaantal groeit, altijd nog opschalen naar een ander pakket.
Om WordPress hosting goed te kunnen vergelijken, is het handig om goed in beeld te hebben waar deze hosting eigenlijk aan moet voldoen. Er zijn een aantal zaken waar je bij het vergelijken zeker even op moet letten:
Snelle websites scoren beter in zoekmachines en ook bezoekers vinden het prettig als je website een snelle laadtijd heeft. Heb je website hosting voor WordPress gevonden waar gebruik wordt gemaakt van een LiteSpeed webserver in combinatie met LiteSpeed caching? Dan weet je zeker dat het met de snelheid van je website wel goed zit. Als jouw razendsnelle website dan ook nog eens een uptime van minimaal 99% heeft, dan is de site ook vrijwel altijd bereikbaar. Wel zo prettig!
Hoeveel bandbreedte (dataverkeer) en opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van het doel van je website. Kijk in ieder geval goed naar de resources die een hostingprovider te bieden heeft. Naast voldoende opslagruimte en bandbreedte kun je ook denken aan het aantal websites dat je kunt beheren en bijvoorbeeld het aantal e-mailaccounts.
Tegenwoordig liggen zelfs bij de kleinste, meest onbelangrijke, websites hackers op de loer. Vervelend! De beveiliging van je website is dus zeker een aandachtspunt. Je kunt daarmee voorkomen dat je website of webshop gehackt wordt.
Als je vastloopt bij het maken van je website of er zijn problemen met de hosting, dan is het prettig als je snel en professioneel geholpen wordt door de klantenservice. Je wilt dit soort problemen immers zo snel mogelijk oplossen! We raden daarom aan te kiezen voor een WordPress host met goede klantenservice. Denk daarbij ook aan de bereikbaarheid en de manieren waarop je in contact kunt komen met de klantenservice (telefonisch, e-mail, tickets, live chat).
Om klanten te lokken, strooien webhosts vaak met fijne gratis extraatjes bij hostingpakketten. Door deze mee te nemen in je vergelijking, weet je zeker dat je het meeste waar voor je geld hebt. Je kunt denken aan 1-click installatie van WordPress, goede SEO instellingen, dagelijkse backups, een gratis domeinnaam, een SSL certificaat, enzovoorts.
Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.
Nu makkelijk overstappenHet grootste voordeel aan WordPress hosting is dat deze hostingpakketten volledig zijn afgestemd voor het gebruik van WordPress. Dat betekent dat er serieus is gekeken naar de beste opties voor snelheid, veiligheid en uptime. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van Litespeed servers met LiteSpeed caching. Voor sommige gebruikers is het een nadeel dat deze vorm van hosting voornamelijk geschikt is voor WordPress websites, maar voor de meeste gebruikers zit daar juist de kracht.
De snelle servers zorgen ervoor dat jouw website altijd snel geladen is, zelfs als er veel bezoekers tegelijkertijd online zijn. Dit is prettig voor de bezoekers, maar zorgt ook voor een betere ranking in Google. Omdat het gebruik van WordPress draait om gebruiksvriendelijkheid, geldt dat in de meeste gevallen ook voor WordPress hosting. Veel belangrijke (dagelijkse) taken worden je uit handen genomen, omdat de webhost zorgt voor beveiliging, het maken van backups en het automatisch updaten van software. Bovendien garanderen de meeste aanbieders van WordPress hosting een uptime van minimaal 99%. Je website is dus vrijwel altijd online!
Om websites echt snel te houden, zijn er ook hostingproviders die trage plugins blokkeren. Dit is uiteraard goed bedoeld, maar kan een nadeel zijn als de plugin die jij op het oog hebt bij jouw webhost op de zwarte lijst staat.
WordPress hosting prijzen lopen erg uiteen. Ze zijn afhankelijk van de aanbieder en de grootte van het pakket. Voor goedkope WordPress hosting kun je kiezen voor een klein pakket. Zo’n klein WordPress hosting pakket heb je al vanaf € 1,95 per maand. Gemiddeld betalen gebruikers 5 euro per maand voor WordPress hosting. Kies je voor managed WordPress hosting? Dan liggen de gemiddelde prijzen wat hoger. Houd daarbij rekening met bedragen rond de 15-20 euro per maand.
Waar je precies op let bij het vergelijken van WordPress hosting, hangt af van je wensen. Maar je kiest uiteraard niet voor niets voor WordPress hosting. Je wil graag het meeste uit je hosting halen om van jouw website een succes te maken. Let daarom onder andere op
Goed, je wil graag de beste WordPress hosting voor jouw website kiezen. Hoe pak je dat aan? Met onderstaand stappenplan maak jij een goede en voordelige keuze.
Wil jij een eigen WordPress website maken en je zoekt dé beste hosting provider voor WordPress hosting? Deze bestaat niet. Iedere hostingprovider en ieder hostingpakket heeft voor- en nadelen. Welke WordPress hosting voor jou het beste is? Door goed te vergelijken en bovenstaand stappenplan te volgen, ontdek je de beste opties. Liever een VPS dan een gedeelde server? Vergelijk dan de WordPress VPS pakketten van verschillende hosting providers.
Zeker niet. Je kunt je WordPress website ook prima hosting op standaard webhosting. Het voordeel van WordPress hosting zit ‘m in de specifieke services, zoals automatische updates (niet bij elke provider), backups en geoptimaliseerde servers. Dit kost vaak meer, maar daar krijg je wel veel kwaliteit en prestatie voor terug.
Wat de beste WordPress hosting is voor jouw website, is afhankelijk van jouw wensen. Voor WordPress hosting Nederland raden we zeker aan om eens naar onze Top 10 te kijken. Deze hosting providers worden erg goed beoordeeld en dat is vaak met een reden.
Niet persé. De meeste internationale hostingproviders hebben ook datacenters in Nederland. Bovendien heeft Nederland binnen Europa de meest directe verbinding met de VS. Voor een snelle website is WordPress hosting Nederland dus niet noodzakelijk.