Home / CyberGhost review

CyberGhost review

CyberGhost is samen met enkele anderen een van de meest populaire VPN-providers wereldwijd. De dienst is betrouwbaar, snel, gebruiksvriendelijk en veilig. Benieuwd wat de VPN-dienst te bieden heeft? Wij namen het voor je onder de loep.

Pluspunten

 • Goedwerkende software en app
 • Uitmuntende klantenservice
 • Goede privacy en veiligheid
 • Speciale servers voor streaming, gaming en torrents
 • Hoge snelheden

Minpunten

 • De app is niet Nederlandstalig
 • Minder geschikt voor streamen in Nederland

Gebruiksgemak CyberGhost

CyberGhost scoort goed op het gebied van gebruiksgemak. Hoewel de installatie iets langer duurt dan bij andere VPN-aanbieders, biedt de dienst wel een heel prettig werkende app voor Windows, Android en iOS. De app is helaas niet in het Nederlands beschikbaar wat misschien een struikelblok kan zijn voor mensen die slecht Engels spreken.

Installatie

Voor het installeren van de app is een specifieke versie van het .NET Framework nodig. Omdat .NET in veel gevallen nog niet op je systeem aanwezig is en dus eerst geïnstalleerd moet worden, kan de installatie van CyberGhost iets langer duren. Na de installatie hoef je niet opnieuw in te loggen en kun je direct met de service aan de slag, dat is wel ideaal.

Gebruik

Op het eerste oog ziet de CyberGhost interface er professioneel en duidelijk uit. De meeste zaken wijzen zichzelf! Het verbinden met een server verloopt vlot en het is zeer eenvoudig om te wisselen naar een andere server. Qua gebruikersgemak zit je bij CyberGhost dus wel goed.

Ondersteuning

Wanneer je gebruik maakt van CyberGhost, kun je de dienst via één account op 7 apparaten tegelijk gebruiken. Dat is meer dan bij vele andere aanbieders. CyberGhost houdt wel bij op hoeveel apparaten je de app hebt geïnstalleerd zodat je hier niet overheen kunt. Logisch natuurlijk maar het is wel prettig dat je het op zoveel verschillende apparten kunt gebruiken en niet slechts 1 of 2 apparaten.

De service van CyberGhost is te gebruiken op:

 • PC
 • Laptop
 • Macbook
 • iMac
 • Smartphones
 • Tablets
 • Smart TV’s
 • Routers

Ook qua besturingssystemen heb je ook een ruime keuze. CyberGhost VPN is geschikt voor:

 • Windows
 • MacOS
 • Android
 • iOS
 • Linux

Voor Chrome en Firefox zijn op maat gemaakte browserextensies beschikbaar en ook deze kun je gemakkelijk installeren op je apparaten.

Klantenservice

Als je tegen problemen aanloopt, is het prettig dat er een deskundige klantenservice is die je snel te woord kan staan. Dat zit bij CyberGhost wel goed. De klantenservice is helaas alleen beschikbaar in het Engels, Frans of Duits, dus dat kan een belemmering zijn mocht je deze talen beperpt spreken. Maar lukt het om deze taalbarrière te overbruggen, dan word je ook snel en vakkundig te woord gestaan en verder geholpen. Ook online is er veel te vinden over CyberGhost en de website is ook voorzien van een uitgebreide FAQ waar misschien het antwoord op je vraag al terug te vinden is.

Betaalmogelijkheden

Bij CyberGhost kun je kiezen uit verschillende, zeer gangbare, betaalmogelijkheden:

 • Creditcard
 • PayPal
 • iDEAL
 • Bitcoin

Kom je dus een CyberGhost aanbieding tegen en je wilt hier snel gebruik van maken dan kun je via één van deze betaalmogelijkheden snel actie ondernemen.

Mogelijkheden CyberGhost

De mogelijkheden van CyberGhost zijn deels afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Hoe meer je maandelijks betaalt, hoe uitgebreider het pakket aan mogelijkheden. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij zodat jij weet wat je het beste kunt kiezen:

Servers

CyberGhost maakt gebruik van meer dan 7.400 servers die over meer dan 90 landen verdeeld zijn, veel he?!. De Nederlandse servers van CyberGhost bevinden zich in Amsterdam. Met zoveel servers is de kans op een overvolle server erg klein en dat komt de snelheid van je internet zeker ten goede. Meer dan genoeg keuze dus bij CyberGhost.

Streamen

Streamingdiensten zijn tegenwoordig razend populair en je ontkomt er bijna niet aan. Daar speelt CyberGhost graag op in. Zij bieden gebruikers dan ook toegang tot speciale servers die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van streamingdiensten. Helaas bevinden deze servers zich niet in Nederland. Wil je met CyberGhost content bekijken op Netflix NL of NPO Start, dan kan het zijn dat dit niet altijd vlekkeloos werkt. Sommige diensten werken prima op de laptop, maar bijvoorbeeld minder goed op een Android apparaat. Wat dat betreft is het een kwestie van uitproberen. Internationale streamingdiensten zoals Netflix US, BBC iPlayer, Disney+ en Amazon Prima werken prima via de CyberGhost streamingservers.

CyberGhost

Downloaden

Ook voor het downloaden van torrents biedt CyberGhost speciale VPN-servers. Deze servers zijn geoptimaliseerd voor P2P. Ideaal voor wie zorgeloos films, games en series wil downloaden zonder al te veel met instellingen te hoeven rommelen. Dat het mogelijk is maakt het niet meteen legaal. In Nederland is het illegaal downloaden van films, series en games verboden dus ook met een VPN is het niet legaal. Het kan maar nogmaals, het is niet legaal.

Extra diensten

De app van CyberGhost biedt standaard toegang tot features als Split-tunneling (smart rules) en wifi-protectie. Tegen een meerprijs van €2,25 per maand kun je je abonnement uitbreiden met een security suite met Antivirus, Privacy Guard en Security Updater.

Wil je graag gebruikmaken van een dedicated IP-adres? Tegen betaling van €4,25 per maand, kun je gebruikmaken van een IP-adres uit de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of Duitsland. Ideaal toch?

Zakelijk gebruik

CyberGhost biedt geen speciale dienstverlening voor bedrijven. Uiteraard kunnen zakelijke gebruikers wel gewoon van alle diensten van CyberGhost gebruikmaken.

Privacy en veiligheid

Bij VPN-diensten draait het uiteraard om veiligheid en privacy. Die zaken heeft CyberGhost dan ook hoog in het vaandel staan. Als Europees bedrijf werkt CyberGhost conform Europese privacywetgeving. Dankzij de locatie van het hoofdkantoor (in Boekarest, Roemenië) is CyberGhost niet verplicht om gegevens van gebruikers bij te houden. De Roemeense wetgeving verplicht het CyberGhost ook niet om mee te werken aan verzoeken van overheden, bedrijven en andere instanties. Je privacy is dus goed gewaarborgd bij CyberGhost en zal nooit met derden gedeelt worden.

Encryptie en protocollen

Voor een goede en sterke encryptie van je dataverkeer maakt CyberGhost gebruik van zeer veilige protocollen:

 • OpenVPN
 • IKEv2
 • WireGuard

Het standaard protocol waar CyberGhost mee werkt is OpenVPN. Dit protocol is open source en dus is de code in te zien door beveiligingsexperts. De kans dat er ongezien mee gerommeld wordt is dan dus ook kleiner dan bij closed source protocollen. Op smartphones is WireGuard het standaardprotocol. Om veiligheid te kunnen garanderen heeft CyberGhost ervoor gekozen om oudere protocollen, zoals PPTP en L2TP niet te ondersteunen.

Kill-Switch

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat de VPN niet functioneert. Om te voorkomen dat je veiligheid en privacy daardoor in het geding komen, werkt CyberGhost met een automatische kill-switch. De kill-switch blokkeert al je internetverkeer zodra de VPN niet werkt. Zo wordt het lekken van data voorkomen. Wel zo’n prettig idee mocht de VPN onverhoopt een keertje uitvallen.

Snelheid CyberGhost

Gebruikers van CyberGhost geven aan dat het niet duidelijk is of CyberGhost automatisch verbinding maakt met de snelste server. Dankzij de korte laadtijden hoef je je daar gelukkig niet al teveel zorgen over te maken. Als je als gebruiker in Nederland verbonden bent met één van de ruim 200 Nederlandse servers, gaat het downloaden en uploaden super snel! Ook wanneer je via servers in andere landen verbindt, kun je bij CyberGhost rekenen op snelle laadtijden. Je kunt dus prima gamen via een Amerikaanse server of films streamen via het Verenigd Koninkrijk.

Conclusie

Wat ons betreft heeft CyberGhost met recht een plekje hoog in de top van VPN-diensten veroverd. De duizenden servers wereldwijd zorgen ervoor dat miljoenen mensen dagelijks veilig met het internet kunnen verbinden. Er is meer dan voldoende capaciteit voor snel downloaden en uploaden, waardoor de dienst heel geschikt is voor gamen, streamen en torrents downloaden. Voor het afsluiten van een abonnement kun je geregeld gebruikmaken van een goede CyberGhost aanbieding. Naast een fijne CyberGhost korting, hanteert de VPN-dienst ook een niet-goed-geld-terug-garantie van minimaal 14 dagen. Extra diensten zijn tegen meerprijs toe te voegen aan je abonnement.

4.7 /5
€ 2,03*per maand € 11,99 per maand

CyberGhost VPN

 • Hoge mate van privacy en veiligheid
 • Zeer goede klantenservice
 • Speciale servers voor gaming, torrents en streaming
 • Probeer 45 dagen gratis
4.7 /5
€ 2,03*per maand € 11,99 per maand

CyberGhost VPN

 • Hoge mate van privacy en veiligheid
 • Zeer goede klantenservice
 • Speciale servers voor gaming, torrents en streaming
 • Probeer 45 dagen gratis