Home / WooCommerce hosting

Wat is WooCommerce hosting?

WooCommerce hosting, wat is dat nu eigenlijk? In feite is “WooCommerce hosting” een term die ontstaan is omdat veel mensen op zoek waren naar hosting voor hun WooCommerce webshop. Als er veel mensen naar zoeken dan is het interessant voor hosting providers om er een product van te maken. In feite komt WooCommerce hosting neer op een speciale hosting omgeving die is ingericht om een WooCommerce webshop goed te kunnen draaien. In veel gevallen zul je dus net wat meer resources hebben binnen je hosting pakket die de zware WordPress plug-in WooCommerce goed en soepel kan draaien.

Waarom is een goede hosting voor je WooCommerce webshop zo belangrijk?

Snel, snel snel… je kent het wel. Alles moet zo snel mogelijk en als men te lang moet wachten dan haken ze af. Dit werkt online precies hetzelfde dan als in het echte leven. Als iemand te lang moet wachten voordat een product pagina is geladen of totdat hij zijn winkelwagen kan afrekenen dan haakt men af. Dat is natuurlijk eeuwig zonde en op die manier loop je omzet mis. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je investeert in een goede hosting voor je WooCommerce webshop.

Ga op zoek naar een betrouwbare en goede hosting provider die bekend staat om zijn snelheid en betrouwbaarheid.

Buiten dat potentiële kopers kunnen afhaken wanneer je WooCommerce webshop niet snel genoeg is kijkt Google ook naar de snelheid van je website of webshop. Als je dus bezoekers via zoekmachines naar je webshop wilt krijgen dan is het ook van belang dat je webshop snel is. Google kijkt ook naar de snelheid en als deze niet goed is en een concurrent doet dit beter en snelle dan heb je kans dat een concurrent boven jou geplaatst wordt in de zoekresultaten. Nog een hele goede reden om een goede WooCommerce hosting af te sluiten.

Welke mogelijkheden zijn er voor WooCommerce hosting?

Er zijn verschillende mogelijkheden en soorten hosting waaruit je kunt kiezen voor je WooCommerce webshop.

Shared hosting

Met shared hosting deel je de webservers en de beschikbare resources met andere klanten en dus webshops en websites. Zij kunnen ook gebruik maken van het aantal beschikbare resources. Het nadeel hiervan is dat als een andere website of webshop alle resources verbruikt er niks of weinig meer overblijft voor jouw WooCommerce webshop. Hierdoor kan deze traag worden of niet meer bereikbaar zijn.

VPS hosting

VPS staat voor virtual private server. Bij een VPS heb je ook de beschikking tot een x-hoeveelheid resources. Het voordeel van een VPS is dat je een afgeschermd stukje krijgt van een server en dat de beschikbare resources volledig voor jou zijn en andere deze niet kunnen gebruiken. Heb je dus een VPS voor je WooCommerce webshop en staat er verder niks op deze VPS dan zijn alle beschikbare resources voor jouw WooCommerce webshop. Misschien is dit niet voor iedereen een oplossing maar als je webshop belangrijk voor je is en voor veel inkomsten zorgt dat, dan is een VPS het overwegen waard.

Cloud hosting

Wil je WooCommerce hosting in de cloud dan is dat ook mogelijk. Bij cloud hosting is de hosting van jouw WooCommerce webshop verspreid over meerdere virtuele servers die op meerdere locaties te bereiken zijn. Dit is ideaal voor een hoge uptime en bereikbaarheid van je WooCommerce webshop.

Dedicated server

Last but not least, een dedicated server. Als je voor optimale controle, zekerheid en snelheid wilt gaan dan is een dedicated server een mogelijkheid. Je hebt dan een volledige server tot je beschikking die je helemaal naar eigen wens kunt laten inrichten. Het enige nadeel is dat een dedicated server vaak enorm duur is in aanschaf en onderhoud. Het is ook een beetje overdreven voor één webshop maar als je meerdere belangrijke websites en webshops in beheer hebt dan is het wellicht een goede investering.

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen

Waar moet je op letten bij het kiezen van hosting voor je WooCommerce webshop?

Als je op zoek gaat naar kwalitatieve hosting voor je WooCommerce webshop dan is het goed om te letten op een aantal factoren. Welke het meest belangrijk zijn is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen maar het is goed om met onderstaande dingen rekening te houden voordat je over gaat tot het aanschaffen van WooCommerce hosting.

Betrouwbaarheid van een hosting provider

Ga op het internet eens op onderzoek uit naar bepaalde hosting providers waar je bijvoorbeeld al over twijfelt. Kijk dan bijvoorbeeld eens hoe lang deze hosting providers al bestaan en hoeveel klanten zei bedienen. Een eerste indruk kan altijd veel zeggen over een partij.

Is de hosting provider bezig met de snelheid

Je kunt al snel zien of een hosting provider bezig is met de snelheid van de hosting pakketten. Zoals we al eerder hebben gezegd is snelheid erg belangrijk voor een webshop evenals de bereikbaarheid. Met caching of bepaalde webservers kun je al een bepaalde basissnelheid bereiken en dit is belangrijk voor bezoekers en zoekmachines. Kijk dus goed welke mogelijkheden er zijn en of een hosting provider hier aandacht aan besteed.

Opslagruimte

Heeft het pakket waar je interesse in hebt wel voldoende opslagruimte voor alles? Heb je bijvoorbeeld veel beeldmateriaal dan is voldoende opslagcapaciteit wel handig. Mocht je nog twijfelen of het pakket wat je wenst aan te schaffen voldoende is dan kun je ook contact opnemen met de hosting provider in kwestie. Dan kun je ook meteen de service en support van de hosting provider eens checken.

Dataverkeer

Webshop bezoekers zorgen ervoor dat je dataverkeer gaat gebruiken. Hoe meer bezoekers, des te meer dataverkeer er verbruikt zal worden. Zorg dat hier voldoende van is en niet dat je zonder of met e weinig komt te zitten. Het kan dan zijn dat je hosting provider de snelheid wat naar beneden schroeft en dat gaat ten koste van de snelheid van je webshop.

Locaties van de servers

Wat ook super belangrijk is, is de locatie van de servers. Hiermee bedoelen we eigenlijk de datacenters waar jouw WooCommerce hosting straks komt te draaien. Als je webshop bijvoorbeeld Nederlands is en je bezoekers komen voornamelijk uit Nederland dan is het raadzaam om een server te kiezen (datacenter) die in Nederland is gevestigd. Als je een datacenter in Amerika hebt staan dan gaat dit ten koste van de snelheid van je WooCommerce webshop. Alle data die een Nederlandse bezoeker opvraagt van jouw webshop moet dan helemaal vanuit Amerika komen want natuurlijk zorgt voor vertraging. Hou hier dus rekening mee als je op zoek gaat naar een WooCommerce hosting provider.

Worden er wel genoeg back-ups gemaakt

Fouten komen voor en dit kan door eigen toedoen gebeuren of door externe factoren maar het belangrijkste is dat deze fouten kunnen worden opgelost. Wanneer dit niet het geval is dan is een back-up natuurlijk erg handig. Controleer of een hosting provider die voor je doet en of je deze bijvoorbeeld wel zelf terug kunt plaatsen. Kijk ook hoe frequent een hosting provider dit doet en hoelang deze back-ups worden bewaard. Het laatste wat je wil is dat er dingen kwijt raken of kapot blijven omdat je geen back-up hebt.

Conclusie?

Die is er eigenlijk niet, doe in ieder geval grondig en goed onderzoek naar een geschikte partij. Lees reviews van een hosting provider en kijk wat andere ervaringen zijn. Welke hosting provider voor jouw WooCommerce hosting het beste bij je past is ook afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen.

Breng deze dus eerst goed in kaart en ga daarna pas kijken naar een geschikte partij en een passend WooCommerce hosting pakket.

Wil je jezelf zo min mogelijk bezighouden met hosting en alles wat hierbij komt kijken dan is het misschien niet verkeerd om eens te kijken naar een Managed VPS. De kosten zijn wel hoger maar je wordt wel volledig ontzorgt en hebt altijd support wanneer je deze nodig hebt. Je server wordt proactief in de gaten gehouden en is altijd up-to-date.