Ons team staat voor u klaar
Hostingprovider: Cloud86
Nieuwsgierig naar wat wij de beste provider voor een e-mailadres met eigen domeinnaam?
Er zijn best een aantal Nederlands hosting providers waarbij je dit goed kunt laten regelen. Deze hebben we ook in ons overzicht opgenomen maar als je kijkt naar prijs-kwaliteit dan is Junda op dit moment toch wel de beste keuze als je een e-mailadres wilt met eigen domeinnaam. Wat maakt Junda zo goed?
Hostingvergelijker.nl is opgericht om gebruiker en hosting provider dichter bij elkaar te brengen. Er zijn tegenwoordig honderden hosting bedrijven actief in Nederland en voor de gebruikers is het erg lastig om een goede partij te vinden. Wij (Joep van Dongen en Dennis van Gageldonk) liepen zelf als kersverse ondernemers ook tegen dit probleem aan toen wij ons eigen Internetbureau wilde beginnen.
Via Hostingvergelijker.nl willen we het voor particulieren, ZZP’ers en kleine tot middelgrote ondernemingen gemakkelijker maken de beste hosting oplossing te kiezen. Als jij als kersverse ondernemer hulp nodig hebt met het vinden van een geschikte partij voor het versturen van professionele e-mail dan helpen wij je hier graag bij.
Lees meer over onsBen je op zoek naar e-mail hosting voor je eigen domeinnaam? Dan wil je een partij die niet alleen betaalbaar is, maar ook betrouwbaar, veilig en eenvoudig in gebruik. Je wilt tenslotte professioneel kunnen communiceren zonder onnodig gedoe.
Vind je het lastig om door het grote aanbod een goede keuze te maken? Wij helpen je graag. Stuur gerust een e-mail naar info@hostingvergelijker.nl, dan kijken we samen welke e-mailoplossing het beste bij jouw situatie past.
Heb je al e-mailboxen draaien bij een andere hosting provider en wil je overstappen? Vul dan ons verhuisserviceformulier in. Kun je niet alles kwijt in de standaardvelden? Gebruik dan het grote berichtveld aan het einde om je situatie verder toe te lichten. Wij denken graag met je mee!
Naar ons gratis verhuisservice formulierEr zijn een hoop hosting providers die e-mail aanbieden met je eigen domeinnaam maar welke is nu de “beste”? Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vind maar we kunnen je al wel op weg helpen met wat wij denken dat belangrijk is.
Bovenstaande is natuurlijk van belang maar je zult ongetwijfeld zelf ook nog meer vragen hebben of punten die je belangrijk vind. Veiligheid is bij e-mail hosting wel belangrijk gezien je digitaal veel informatie heen en weer stuurt. Je wilt niet dat dit op straat komt te liggen natuurlijk. Wij hebben daarom een uitgebreide lijst gemaakt met de hosting providers waarvan wij denken dat deze betrouwbaar zijn en waar jij veilig je e-mail met eigen domeinnaam kunt onderbrengen.
Waarschijnlijk ben je Junda al eens tegenkomen tijdens je zoektocht en zo niet, dan vertellen wij er graag wat over. Junda is een Nederlandse hosting provider met al meer dan 20 jaar ervaring in de branche. Ze hebben een groot aanbod aan verschillende diensten omtrent hosting en ze bieden ook e-mail hosting aan met eigen domeinnaam.
Bij Junda kun je terecht als zakelijke- en particulieren gebruiker voor het aanmaken van e-mail met een eigen domeinnaam. De e-mail pakketten die Junda aanbiedt zijn erg gebruiksvriendelijk, uitstekend beveiligd en ze worden ondergebracht op veilige en up-to-date servers.
Junda heeft leuke aanbiedingen, transparante prijzen en je kunt altijd terecht bij een goed bereikbare Nederlandse support.
Is je interesse gewekt? Je kunt bij Junda ook gebruik maken van de verhuisservice mocht je al e-mail hosting met domeinneem elders hebben, super handig toch?
Bekijk hier de aanbevolen e-mail hosting pakketten van Junda of lees hier de positieve reviews over Junda.
Cloud86 is een Nederlandse betrouwbare hosting provider met een uitgebreid aanbod diensten. Ook voor je website kun je uitstekend terecht bij Cloud86. Ze staan bekend om hun snelheid, betrouwbaarheid en klantgerichte service (ook telefonisch). Wil je een eigen e-mailadres met een persoonlijke domeinnaam dan zit je bij Cloud86 wel goed. Ook als je hulp nodig hebt bij het instellen van je e-mail kun je altijd op iemand rekenen die je hierbij helpt.
Veiligheid, dat is bij het versturen en ontvangen van e-mail wel belangrijk. Cloud86 maakt gebruik van goede spamfilters, SSL-beveiliging en ondersteuning voor IMAP en webmail zodat jij altijd en overal veilig bij je e-mail kunt. Je kunt met Plesk gemakkelijk zelf professionele e-mailadressen aanmaken op je eigen domeinnaam. Het instellen op allerlei verschillende software, Outlook, Thunderbird of wat je fijn vind, Cloud86 helpt je graag. Ze hebben een uitstekende en ondersteuning en hier staan ze ook om bekend.
Is je interesse gewekt en wil jij professioneel en zorgeloos e-mailen met je eigen domeinnaam?
Bekijk hier de aanbevolen e-mail hosting pakketten van Cloud86 of lees hier de positieve reviews over Cloud86.
Met wereldwijd miljoenen gebruikers kun je wel zeggen dat Hostinger een vestigde hosting provider is. Ze zijn onder andere bekend om de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de betaalbare prijzen. Wat je ook niet mag vergeten is dat ze worden aanbevolen door WordPress.org als WordPress hosting provider. Heb je een WordPress website dan is Hostinger een zeer geschikte partij. Je kunt hier ook gemakkelijk een eigen e-mailadres aanmaken met eigen domeinnaam, super handig toch?
Professionele e-mailadressen aanmaken met een eigen domeinnaam is bij Hostinger een fluitje van een cent. Je e-mail is altijd veilig, goed te bereiken en bovenal makkelijk in het gebruik. Bij Hostinger hebben ze ook beveiliging hoog in het vaandel staan dus je bent goed beschermt tegen spam en virussen.
Ben je ondernemer, ZZP’er die professioneel wilt communiceren met klanten zonder dat hier technische rompslomp bij komt kijken dan zit je bij Hostinger goed.
Benieuwd of ze ook iets voor jou kunnen betekenen?
Bekijk hier de aanbevolen e-mail hosting pakketten van Hostinger of lees hier de positieve reviews over Hostinger.
Eenvoud, betrouwbaarheid en snelheid is waar mijn.host voor staat en die laten ze ook terug zien in hun diensten. Ze hebben in 2025 ook de snelheidstest gewonnen op het gebied van webhosting dus qua snelheid zit het wel goed. De support van mijn.host is goed en ze zijn nooit beroerd om je ergens bij te helpen. Als je dus e-mail wilt met een eigen domeinnaam dan kun je dit met een gerust hart afnemen bij mijn.host. Je data word veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters en voldoet aan de AVG-richtlijnen, wel zo veilig.
Mijn.host houdt het graag makkelijk en ze willen dus ook dat iedereen gemakkelijk zelf professionele e-mailadressen kan aanmaken op een eigen domeinnaam. De e-mail hosting die mijn.host aanbiedt is stabiel, veilig en uitstekend beveiligd en niet onbelangrijk, in te stellen op alle apparaten.
Met uitgebreide spam beveiliging, virusfilters, SSL beveiliging en een onwijs eenvoudig en overzichtelijk dashboard is mijn.host een betrouwbare keuze voor je e-mail hosting.
Zien wat ze voor jou kunnen betekenen?
Bekijk hier de aanbevolen e-mail hosting pakketten van mijn.host of lees hier de positieve reviews over mijn.host.
Aan ervaring geen gebruik bij Site.nl, meer dan 20 jaar ervaring in de hosting wereld is niet niks. Site.nl heeft een erg moderne infrastructuur, een uitgebreid aanbod diensten en scherpe prijzen. Je hebt keuze uit onwijs veel verschillende domeinnaam extensies als je een eigen domeinnaam wilt kiezen voor je e-mailadres. Het dashboard van Site.nl is erg gebruiksvriendelijk en vooral gericht op zelfstandigen, kleine ondernemers die zonder te veel gedoe online willen met een eigen e-mailadres.
Betrouwbare, veilige en gemakkelijk te gebruiken e-mail met je favoriete programma is zo gepiept bij Site.nl. Dankzij uitgebreide spamfilters, SSL-beveiliging en goede ondersteuning is Site.nl een slimme keuze voor wie op een laagdrempelige manier professioneel bereikbaar wil zijn.
Bekijk hier de aanbevolen e-mail hosting pakketten van Site.nl of lees hier de positieve reviews over Site.nl.
Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.
Nu makkelijk overstappenBreng duidelijk in kaart waarvoor jij e-mailadressen nodig hebt met een eigen domeinnaam. Is het voor zakelijk gebruik of particulier? Ga je veel e-mailen met betrouwbare gegevens? Dan is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Is het voornamelijk voor particulier gebruik dan is de veiligheid natuurlijk ook belangrijk maar ligt hier iets minder de prioriteit en zijn de kosten misschien belangrijker.
Alle reden dus om dit voor jezelf goed in kaart te brengen voordat je uitgebreid gaat zoeken. Wij gaan zo nog wat technische details behandelen die wellicht interessant voor je kunnen zijn.
Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte partij? Neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze pagina.
Een e-mailadres met je eigen domeinnaam, bijvoorbeeld voornaam@jouwdomeinnaam.nl, oogt direct professioneel. Het maakt je niet alleen beter herkenbaar, maar het straalt ook vertrouwen uit. Of je nu ondernemer bent, zzp’er of gewoon graag net iets professioneler voor de dag wilt komen, een e-mailadres met eigen domeinnaam is dan een slimme zet.
Hoe kun je dit regelen? Via een e-mail hosting pakket bij één van de hosting providers die we in onze lijst hebben behandeld.
Het is al niet hele interessante stof om te lezen maar nu kan het misschien nog saaier of ingewikkelde worden. Wel goed om je hier in te verdiepen, zeker als je e-mail zakelijk gaat gebruiken. We zullen enkele specificaties toelichten die belangrijk zijn.
E-mails moeten opgeslagen worden op een server. Ook de bijlages die je ontvangt moeten worden opgeslagen dus zorg er voor dat er genoeg schijfruimte beschikbaar is op je e-mail hosting pakket. Je kunt natuurlijk ook regelmatig je mailbox opschonen om voldoende ruimte beschikbaar te houden maar ons advies is om voldoende opslag te nemen als je weet dat je veel e-mailt.
Hoeveel e-mailadressen kun je aanmaken met het e-mailhosting pakket dat je wilt aanschaffen. Kijk hier goed naar want soms zijn er limieten en dan kun je maar een beperkt aantal e-mailboxen aanmaken.
Bekijk goed hoe vaak er back-ups gemaakt worden en e-mail en ook hoelang deze bewaard worden (back-up retentie). Wel handig dat mocht je iets kwijtraken er toch nog een back-up is.
Wat doet een hosting provider om te voorkomen dat je spam ontvangt of verstuurd? Goed om te onderzoeken als de veiligheid belangrijk is. De meeste hosting providers hebben de beveiliging wel op orde maar sommige gaan net dat stapje verder wat voor jou misschien erg belangrijk is.
Zonder heel uitgebreid in te gaan zijn onderstaande opties ook wel goed om te controleren. Wellicht vind je het heel handig maar is het niet mogelijk bij een provider.
Autoresponder
Stelt automatisch een antwoord in bij afwezigheid, zoals een out-of-office.
Catch-all
Ontvangt alle e-mails naar niet-bestaande adressen op jouw domein. Stel iemand stuur een e-mail naar ifno@ in plaats van info@, dan komen deze e-mails netjes in een “opvang” box terecht.
E-mail forwarding
Stuurt inkomende e-mails automatisch door naar een ander e-mailadres.
IMAP
Laat je e-mail op de server staan, zodat je het op meerdere apparaten kunt lezen en synchroniseren.
E-mail virusscan
Controleert inkomende en uitgaande e-mails op virussen of schadelijke bijlagen.
Mailinglijsten
Maakt het mogelijk om één e-mail naar meerdere ontvangers tegelijk te sturen via één adres.
POP3
Downloadt e-mails naar je apparaat en verwijdert ze van de server (minder geschikt voor meerdere apparaten).
SMTP
De server die je e-mails verstuurt vanaf je e-mailadres.
Spamfilter
Houdt ongewenste e-mails (spam) automatisch tegen of zet ze in een aparte map.
Webmail
E-mailtoegang via een browser, zonder een aparte app of programma te installeren.
Los van de technische specificaties van een pakket is het ook goed om op algemene zaken te letten van een hosting provider.
Helaas is goede support niet meer vanzelfsprekend en is dit vaak een van de eerste dingen waarop bezuinigd wordt. Vind je het fijn om iemand telefonisch te kunnen bereiken dan is het goed om dit op voorhand uit te zoeken. Het is namelijk niet vanzelfsprekend bij de meeste hosting providers. Ook het lezen van ervaringen van andere gebruikers kan een hoop zeggen over een hosting provider en hun dienstverlening.
Hoe is de algemene beveiliging van een hosting provider en wat doen zij om DDos aanvallen te voorkomen. Het internet is een grote beerput aan spam, virussen en andere troep die zo je mailbox inkomen. Goed om uit te zoeken of een hosting provider de beveiliging hoog in het vaandel heeft staan.
Elke hosting provider werkt met een controlepaneel waar jij je e-mailboxen en dergelijke in kunt beheren. Misschien ben je al bekend met een controlepaneel en heb je een voorkeur, kijk dan of de hosting provider in kwestie deze aanbiedt.
Waar heeft je hosting provider het datacenter staan waar al je data en e-mail wordt opgeslagen? Datacenters in het buitenland hebben ook andere regels omtrent privacy dus dit is goed om te controleren.
Dit is ook afhankelijk van hoe je het hebt geregeld. Heb je webmail of e-mail hosting bij een hosting provider zoals Cloud86, Junda of Hostinger dan kun je eenvoudig e-mailadressen aanmaken via het controlepaneel dat zij aanbieden. Bij Cloud6 kun je dit bijvoorbeeld erg eenvoudig doen via Plesk en bij Hostinger via het hpanel dat zij aanbieden. Maak je gebruik van Google WorkSpace of Microsoft365 dan kun je dit doen in het beheerpaneel van deze aanbieders.
Nee, je kunt gewoon los een e-mail hosting pakket aanschaffen waar je zelf e-mailadressen kunt aanmaken.
De beste hosting providers voor e-mail met eigen domeinnaam zijn Junda, Cloud86 en Hostinger. Uiteraard zijn er nog meer aanbieders die dit goed doen maar bovenstaande springen er bovenuit.
Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om e-mail van je eigen domeinnaam te gebruiken in Gmail of Outlook. In Outlook kun je deze eenvoudig inlezen met de IMAP functionaliteit en handleidingen die de hosting provider aanbieden. Ook bij Gmail kun je dit zo configureren dat je e-mail van je eigen domeinnaam ontvangt in je Gmail.
Met e-mail hosting kun je zelf eenvoudig professionele e-mailadressen aanmaken met een eigen domeinnaam. Als je al webhosting hebt dan is er vaak ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken binnen je webhosting pakket. Hier hoef je dan geen los pakket voor aan te schaffen. Scheelt weer in de kosten.
Dit is afhankelijk van het aantal e-mailadressen en beschikbare opslagruimte je wilt maar over het algemeen liggen de kosten tussen de €1,99 en €4,99 per maand.
Voor ZZP’ers of kleine bedrijven is e-mail hosting van Cloud86 wel aan te bevelen aangezien zij ook een goede telefonische support aanbieden. Wel handig wanneer er iets onverhoopt niet werkt en je dit snel wilt aankaarten en laten oplossen.
Ja hoor, je kunt bij veel hosting providers zoveel e-mailadressen aanmaken als dat je zelf wilt. Wel is er natuurlijk een limiet op de beschikbare schijfruimte.
Mijn naam is Joep van Dongen en ik ben al sinds 2013 actief in de wereld van webhosting en websites. Op Hostingvergelijker.nl deel ik praktische adviezen over onder andere webhosting, het maken van een eigen websites en andere gerelateerde onderwerpen.
meer over Joep van Dongen