Home / Drupal hosting vergelijken

Wat is Drupal?

Drupal is na WordPress het populairste gratis open source Content Management Systeem (CMS). Met enige basiskennis van programmeertalen als PHP en html is het relatief eenvoudig om met Drupal een mooie website te bouwen.

Het Drupal platform is enorm krachtig en heeft minder middelen nodig dan WordPress om te kunnen draaien. Het systeem kan gebruikt worden om een eenvoudige blog te beginnen, maar kan ook een aantal van de grootste bedrijven ter wereld tot zijn klanten rekenen. Op technisch vlak is het superieur aan zijn directe concurrenten WordPress en Joomla.

De grote community rond Drupal zorgt ervoor dat er duizenden gratis thema’s en plugins te downloaden zijn zodat je je site naar wens kunt aanpassen.

Voordelen:

  • Relatief eenvoudig (in enkele klikken) te installeren via control panels
  • SEO vriendelijk
  • Talloze handige extensions / plugins
  • Grote community
  • Technisch zeer geavanceerd
  • Verbeterde prestaties
  • Gemakkelijk aanpasbaar
  • Gratis

Nadelen:

  • Minder eenvoudig dan concurrenten. Enige basiskennis nodig van HTML, PHP en andere bekende web programmeertalen.
  • Bij groter wordende websites vaak externe technische ondersteuning nodig.

Wat is Drupal hosting?

Veel providers bieden hosting aan die geoptimaliseerd is voor het Drupal platform. In realiteit blijkt deze optimalisatie vaak gewoon een standaard hosting met wat extra service voor Drupal website gebruikers. Je kunt hierbij denken aan installatieservices en support. Met deze zogenaamde service bieden providers klanten een pakket dat de gebruiker zoveel mogelijk zou moeten ontlasten. Zo kan deze zich volledig richten op het ontwerp en de inhoud.

Is Drupal Hosting interessant voor u?

Het populaire en technisch geavanceerde Drupal staat voor eenvoud en gebruikersgemak. Hosting gespecialiseerd in Drupal wil hier op inhaken en biedt ditzelfde gemak. De installatie gaat eenvoudig, updates automatisch en voor technische vragen kun je bij de hosting provider terecht. Hier hangt een prijskaartje aan en het is maar de vraag of de service de meerprijs waard is. Over het geheel genomen bieden standaard hosting pakketten genoeg ruimte en support voor het draaien van een Drupal website. Je kunt er dan vaak eenvoudig je domeinnaam vastleggen en relatief eenvoudig je Drupal CMS koppelen.

Hoe maak je een goede en voordelige keuze?

Ga na wat je wensen zijn ten aanzien van de webhosting

Hoeveel webruimte heb je nodig? Hoeveel mail boxen? Maak je gebruik van een MySQL database? Is SSH toegang noodzakelijk?

Bepaal welke providers en Drupal hosting-pakketten in aanmerking komen

Het aanbod aan hosting providers is groot. Dit vermoeilijkt het maken van een goede keuze. Gebruik daarom onze gratis keuzehulp en Hostingvergelijker en maak snel en eenvoudig een selectie op basis van je voorkeur.

Bereken wat het Drupal hostingpakket je gaat kosten

Zodra je een selectie heeft gemaakt, vergelijk je de providers en pakketten op inhoud. De duurste hoeft niet altijd de beste te zijn.

Kies een geschikte hosting provider

Lees ook gebruikerservaringen op Hostingvergelijker met de door jou gekozen providers. Tevens is het raadzaam om te kijken of de hosting provider Drupal experts in dienst heeft die bekend zijn met het CMS. Zij kunnen je ondersteunen bij eventuele complicaties.

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen