Home / E-mail hosting vergelijken

Meer informatie over e-mail hosting met eigen domein

Gevoelige en betrouwbare e-mails mogen nooit op straat komen te liggen. Bij het kiezen van een juist e-mail hosting pakket is het belangrijk te letten op de grote van je organisatie en de groei die je denkt door te kunnen gaan maken. E-mail hosting kan voor je professionele of particuliere e-communicatie een ‘perfecte match’ zijn. Voor sommigen sluit het echter niet goed aan bij de online ambities en het budget. Hieronder brengen we je snel up-to-date over e-mail hosting en vertellen hoe je tot de beste keus komt op basis van je wensen.

Let op: Email is altijd gekoppeld aan domeinen, zonder een domeinnaam kun je geen e-mail hosting afsluiten. Denk dus ook goed na over een domeinnaam.

Wat je moet weten over e-mail hosting met je eigen domeinnaam?

Hosting providers die speciale e-mail hosting aanbieden geven je de mogelijkheid om met een eigen domeinnaam een professioneel e-mailadres aan te maken. Je kunt vaak meerdere e-mailboxen en e-mailadressen aanmaken. Bij deze speciale e-mail hosting heb je geen mogelijkheid om een eigen website te hosten, het is puur e-mail met je eigen domein.

De hosting provider koppelt je domeinnaam met het e-mail hosting pakket dat je hebt afgesloten en daarna kun je zelf, zonder technische kennis, aan de slag met het aanmaken van e-mailadressen met je eigen gekozen domeinnaam. Email met een eigen domeinnaam komt natuurlijk veel professioneler over dan wanneer je mails verstuurd met Gmail of Hotmail.

Als gebruiker heb je met e-mail hosting feitelijk recht op opslagruimte die op de hosting servers staat dat alleen bestemd is voor e-mail services. De serverruimte deel je met andere klanten die gebruik maken van e-mail hosting. Je website wordt op een server geplaatst tezamen met honderden of zelfs duizenden andere ‘klanten’. Opslagruimte wordt op deze manier op een efficiënte manier aangeboden en daardoor kunnen ze de prijzen van zulke pakketten relatief laag houden. Enkele voor- en nadelen van e-mail hosting met eigen domeinnaam.

Voordelen:

 • Eigen domeinnaam vastleggen en hier je e-mail aan koppelen;
 • Eenvoudig altijd en overal toegang tot je e-mail; meerdere platforms; ook offline
 • Voordelig en voorspelbaar; je betaalt een vast bedrag per maand.
 • Beheer; onderhoud en management van infrastructuur en servers in handen de hosting provider;
 • Voldoende opslagruimte;
 • Beveiligd met up-to-date spam- en virusfilters;
 • Back up service in geval van crash of andere calamiteiten;
 • Geen technische kennis nodig.

Nadelen:

 • Meestal snel hogere kosten bij uitbreiding naar grotere e-mailboxen, meer opslag per box of meerdere e-mailadressen.
 • Gewone shared hosting pakketten relatief voordeliger en completer.

Wanneer is e-mail hosting met een eigen domein interessant?

Voor bedrijven en particulieren die geen website beheren, maar die zichzelf online toch serieus willen neerzetten, biedt e-mail hosting een simpele, snelle en efficiënte uitkomst. Registreer een domeinnaam met email en je kunt daarna direct aan de slag. Je komt natuurlijk veel professioneler over als je vanuit je bedrijfsnaam e-mails kunt versturen in plaats van @hotmail.com of @gmail.com.

Als je ambities wat verder gaan dan alleen het versturen van e-mails met een eigen domeinnaam dan kun je wellicht verder kijken naar mogelijkheden die webhosting te bieden heeft. De naam zegt het al “web-hosting”, hiermee heb je ook de mogelijkheid om een website online te hosten.

Aanbevolen e-mail hosting pakketten

Ga jij eindelijk aan de slag met een eigen domeinnaam met e-mail?
4.9 /5
(916 beoordelingen)
€ 0,99*per maand € 1,99 per maand

E-mail Personal

 • Schijfruimte: 2 GB
 • Aantal mailboxen: 2
 • Schijfruimte per mailbox: 2 GB
 • Verhuisdienst: Ja gratis
 • Opstartkosten: Nee
4.9 /5
(916 beoordelingen)
€ 2,99*per maand € 4,99 per maand

E-mail Business

 • Schijfruimte: 10 GB
 • Aantal mailboxen: 10
 • Schijfruimte per mailbox: 10 GB
 • Verhuisdienst: Ja gratis
 • Opstartkosten: Nee

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen

Hoe maak je een goede en voordelige keuze?

Ga na wat je wensen zijn ten aanzien van de webhosting
Wil je alleen e-mails kunnen versturen en ontvangen met je eigen domeinnaam of wil je op de korte termijn misschien toch een website gaan ontwikkelen? Heb je al een idee hoeveel e-mailadressen je wilt aanmaken? Verstuur je veel e-mails met een grote bijlage, hoeveel opslagruimte moet je dan hebben?

Stel jezelf deze vragen en noteer dit voordat je halsoverkop iets gaat aanschaffen.

Bepaal welke hosting providers en e-mail hosting-pakketten in aanmerking komen
Gebruik onze vergelijker om direct een overzichtelijke selectie te maken uit het grote aantal aanbieders. Let hierbij op aanwezigheid van standaard services, zoals spamfilters, forwarders of autoresponders. Gebruik de extra informatie die je onder de ‘i-tjes’ kunt vinden bij de filterinstellingen. Deze kunnen je al snel van de juiste informatie voorzien.

Bereken wat het e-mail hostingpakket gaat kosten
Verwacht je binnenkort uitbreiding? Richt je aandacht niet alleen op het nu, maar ook op wat je dadelijk misschien gebruikt. Wat kost deze uitbreiding? Wat zijn extra services en wat kosten deze? Kan ik wel uitbreiden of is er een limiet?

Kies een geschikte hosting provider

Schenk extra aandacht aan zogenaamde aangeboden onbeperkte ruimte. Ruimte is uiteraard nooit onbeperkt, maar kan wel leiden tot overvolle servers. Dit gaat ten koste van de snelheid en kwaliteit van de diensten waar je voor betaalt! Controleer ook de uptime van hosting providers! Het is natuurlijk ontzettend zonde als je geen gebruik kunt maken van je net aangeschafte dienst omdat deze niet bereikbaar is.