Home / E-mail hosting vergelijken

Meer informatie over e-mail hosting

Gevoelige en betrouwbare e-mails mogen nooit op straat komen te liggen. Bij het kiezen van een juist e-mail hosting pakket is het belangrijk te letten op de grote van je organisatie en de groei die je denkt door te maken. E-mail hosting kan voor je professionele of particuliere e-communicatie een ‘perfecte match’ zijn. Voor sommigen sluit het echter niet goed aan bij de online ambities en het budget. Hieronder brengen we je snel up-to-date over e-mail hosting en vertellen hoe je tot de beste hosting keus komt op basis van je wensen.

Let op: Email is altijd gekoppeld aan domeinen, zonder een domeinnaam kun je geen e-mail hosting afsluiten. Denk dus ook goed na over een domeinnaam.

Wat je moet weten over e-mail hosting en online communicatie

Met e-mail hosting bieden providers een professioneel e-mailadres zonder eigen website. Zo kun je eenvoudig mailboxen beheren en e-mail aanmaken zonder kennis van technische zaken. Dit is gemakkelijk als je professioneel verder wil dan een e-mail account van Gmail of Outlook.

Als gebruiker heb je met e-mail hosting feitelijk recht op opslagruimte die op de hosting servers staat dat alleen bestemd is voor e-mail services. De serverruimte deel je met andere e-mailers. Je website wordt op een server geplaatst tezamen met honderden of zelfs duizenden andere ‘klanten’. Opslagruimte wordt op deze manier op een efficiënte manier aangeboden en daardoor ligt de prijs laag. Maar gedeelde hosting levert ook gevaren op.

Voordelen:

 • Eigen domeinnaam vastleggen en hier je e-mail aan koppelen;
 • Eenvoudig altijd en overal toegang tot je e-mail; meerdere platforms; ook offline
 • Voordelig en voorspelbaar; je betaalt een vast bedrag per maand.
 • Beheer; onderhoud en management van infrastructuur en servers in handen provider;
 • Voldoende opslagruimte;
 • Beveiligd met up-to-date spam- en virusfilters;
 • Back up service in geval van crash of andere calamiteiten;
 • Geen technische kennis nodig.

Nadelen:

 • Veiligheid; Server wordt gedeeld met anderen. Belangrijke en gevoelige informatie ligt elders opgeslagen
 • Meestal snel hogere kosten bij uitbreiding naar grotere e-mailboxen, meer opslag per box of meerdere e-mailadressen.
 • Gewone shared hosting pakketten relatief voordeliger en completer.

Wanneer is e-mail hosting interessant?

Voor bedrijven en particulieren die geen website beheren, maar die zichzelf in online contacten toch serieus willen neerzetten, biedt e-mail hosting een simpele, snelle en efficiënte uitkomst. Gaan je online ambities echter verder dan E-communicatie alleen, dan zijn er betere en meer voordelige opties te vinden.

Aanbevolen e-mail hosting pakketten

4.9 /5
(614 beoordelingen)
€ 0,99*per maand € 1,99 per maand

E-mail Personal

 • Schijfruimte: 2 GB
 • Aantal mailboxen: 2
 • Schijfruimte per mailbox: 2 GB
 • Verhuisdienst: Ja gratis
 • Opstartkosten: Nee

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen

Hoe maak je een goede en voordelige keuze?

Ga na wat je wensen zijn ten aanzien van de webhosting
Wil je alleen e-mails kunnen versturen en ontvangen? Ga je op korte termijn aan de slag met een eigen website? Hoeveel mailboxen verwacht je nodig te hebben? Hoeveel opslagruimte?

Bepaal welke providers en E-mail hosting-pakketten in aanmerking komen
Gebruik onze Hostingvergelijker om direct een overzichtelijke selectie te maken uit het grote aantal aanbieders. Let hierbij op aanwezigheid van standaard services, zoals spamfilters, forwarders of autoresponders.

Bereken wat het E-mail hostingpakket gaat kosten
Verwacht je binnenkort uitbreiding? Richt je aandacht niet alleen op het nu, maar ook op wat je dadelijk gebruikt. Wat kost deze uitbreiding? Wat zijn extra services en wat kosten deze?

Kies een geschikte hosting provider

Schenk extra aandacht aan zogenaamde aangeboden onbeperkte ruimte. Ruimte is uiteraard nooit onbeperkt, maar kan wel leiden tot overvolle servers. Dit gaat ten koste van de snelheid en kwaliteit van de diensten waar je voor betaalt! Controleer ook de uptime van hosting providers!