Home / NordVPN review

NordVPN review

Als het gaat om veiligheid, privacy, snelheid en scherpe prijzen zijn er maar weinig VPN’s die zó goed scoren als NordVPN. Geen wonder dat NordVPN de populairste VPN ter wereld is! Benieuwd naar wat de VPN-dienst te bieden heeft? Wij namen het voor je onder de loep.

Pluspunten

 • Goede privacy en veiligheid
 • Zeer gebruiksvriendelijke software op alle apparaten
 • Gratis malware-bescherming
 • Ideaal voor live streamen Formule 1
 • Geschikt voor netflix en downloaden
 • Veel extra features

Minpunten

 • Groot verschil in snelheid van de servers, waardoor soms switchen nodig is

1. Gebruiksgemak NordVPN

NordVPN werkt prettig en intuïtief en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Downloaden en installeren is een fluitje van een cent en de dienst kan op zes apparaten tegelijk gebruikt worden. Mobiel, tablets, computers, het maakt niet uit, NordVPN werkt er zonder problemen op.

Installatie

We schreven het hierboven al even; het downloaden en installeren van NordVPN is erg makkelijk. Op de website van NordVPN kun je een account aanmaken, inloggen en daarna kun je meteen aan de slag.

Goed om te weten: Na installatie van NordVPN moet je de computer opnieuw opstarten voordat je de software daadwerkelijk kunt gebruiken. Na de installatie kun je ervoor kiezen om NordVPN automatisch te laten verbinden bij het inschakelen van je computer, smartphone of tablet.

Gebruik

De software van NordVPN ziet er erg professioneel uit en het gebruik wijst zich eigenlijk vanzelf. Via de wereldkaart kies je een land. De VPN-dienst maakt vervolgens verbinding met de snelst beschikbare server die aanwezig is in dat land. In slechts enkele seconden ben je verbonden en kun je veilig van het internet gebruikmaken. Kies je liever handmatig een server? Dat kan natuurlijk ook. Wil je je liever helemaal niet bezighouden met de serverkeuze? Dan is er ook de optie om NordVPN zélf te laten kiezen voor een optimale verbinding, ook als die server zich in een ander land bevindt. Mocht je – om wat voor reden dan ook – je VPN verbinding even willen pauzeren, dan kun je gebruik maken van de pauze-functie, super handig toch? Het is niet voor niets dat NordVPN tot de beste VPN providers hoort die er beschikbaar zijn.

Ondersteuning

Met een abonnement op NordVPN kun je de VPN-dienst op zes apparaten tegelijk gebruiken. Wil je met meer apparaten veilig met het internet verbinden? Installeer NordVPN dan op je router, die telt als 1 apparaat en biedt je de mogelijkheden met meer apparaten van de VPN-dienst gebruik te maken.

NordVPN is te gebruiken op alle gangbare apparaten en biedt ruime keuze qua besturingssystemen:

 • Windows
 • MacOS
 • Android
 • Android TV
 • iOS
 • Linux

Qua browserextensies kun je kiezen voor NordVPN Chrome en NordVPN Firefox. Je kunt NordVPN ook installeren op je router of NAS-server.

Klantenservice

De klantenservice van NordVPN biedt topservice en ook daar staat veiligheid centraal. Zo moet je voor sommige handelingen eerst verifiëren via je betaalgegevens. De deskundige medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar via live-chat en e-mail. Is er iets aan de hand, je begrijpt iets niet of er werkt onverhoopt iets niet goed dan kun je altijd bij ze terecht. Ook op de website van NordVPN kun je gemakkelijk bij veelgestelde vragen kijken of het antwoord wellicht daar al terug te vinden is.

Betaalmogelijkheden

Hoewel het jammer is dat NordVPN geen betalingen via PayPal accepteert, bieden ze wel tal van andere betaalmogelijkheden. Zo kun je onder andere betalen met creditcard, iDEAL, Google Pay, Amazon en BitPay (voor betalen met bitcoin). Genoeg betaalmogelijkheden om jouw NordVPN abonnement af te sluiten! Over betalen gesproken: Er is regelmatig een fijne NordVPN aanbieding voor extra korting op je abonnement, hou dit dus goed in de gaten en pak deze NordVPN korting.

2. Mogelijkheden NordVPN

NordVPN biedt een hele hoop mogelijkheden. We zetten een aantal belangrijke mogelijkheden voor je op een rij:

Servers

Om al hun klanten een snelle en veilige verbinding aan te kunnen bieden, maakt NordVPN gebruik van meer dan 5.400 servers in zo’n 60 verschillende landen. Dat is meer dan bij de meeste andere VPN-providers. Alleen in Nederland staan al 200 servers waar je gebruik van kunt maken. Op deze manier kun je dus in bijna elk land wel gebruik maken van een VPN verbinding en wil jij bijvoorbeeld Netflix kijken op de Amerikaanse Netflix, dan is dat ook mogelijk met de VPN van NordVPN.

Streamen, NordVPN Netflix

NordVPN gaat al een tijdje mee en dat is goed te merken aan de uitstekende kwaliteit van deze VPN-dienst, ook als het gaat om streamen! Ze hebben dan ook ruime ervaring met het deblokkeren van streamingsdiensten en zorgen er daarmee voor dat je kunt streamen via veel verschillende platforms, zoals Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO, Hulu, BBC iPlayer en Ziggo Go. Met NordVPN Netflix bingewatchen is dus geen enkel probleem.

NordVPN streaming

Downloaden

NordVPN is zeer geschikt voor het delen van bestanden via BitTorrent. Indien gewenst kun je daarvoor verbinden met speciale servers die bedoeld zijn voor torrenting. Het downloaden van films, games en series is met NordVPN dus geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee dat het nog steeds verboden is om illegaal te downloaden in Nederland. Dat een VPN verbinding het mogelijk maakt wil niet zeggen dat het legaal is om te doen.

Extra diensten

De software van NordVPN biedt standaard toegang tot features als Split-tunneling voor smart rules en de CyberSec adblocker voor het weren van kwaadaardige websites. Je kunt ook gebruik maken van Custom DNS en via NordVPN Teams is Dedicated IP beschikbaar.

Wil je NordVPN gebruiken om wachtwoorden veilig op te slaan? Tegen een betaling van €1,29 per maand biedt de service NordPass aan. Dit is ook een Cloudservice, waar je 10GB aan bestanden kunt bewaren en is verkrijgbaar voor slechts €1,29 per maand.

Zakelijk gebruik

NordVPN begrijpt als geen ander dat ook (grotere) bedrijven graag veilig en misschien annoniem online zijn. Zakelijke gebruikers kunnen daarom ondersteuning krijgen via NordVPN Teams. Deze service wordt lang niet door alle VPN-providers aangeboden en is dus zeker een pluspunt van NordVPN.

Privacy en veiligheid NordVPN

NordVPN gaat voor veiligheid en privacy en slaat daarom zo min mogelijk data van gebruikers op. Een e-mailadres en wachtwoord volstaan voor het aanmaken van een account en daar kun je dus niet omheen. Via CAPTCHA’s toon je tijdens je eerste inlog aan dat je een mens bent. NordVPN maakt gebruik van diskloze RAM-modules waarop geen informatie wordt opgeslagen. Zelfs toen de Finse servers in 2018 werden gehackt, konden er dus geen persoonsgegevens worden buitgemaakt. Met je privacy zit het bij NordVPN dus wel goed!

Het Finse bedrijf heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Panama. Panama kent geen bewaarplicht van internetverkeer en NordVPN hoeft daarom geen logbestanden bij te houden. Door zelf ethische hackers in te zetten om de infrastructuur en servers van NordVPN te controleren, kunnen eventuele lekken snel worden opgespoord en gedicht. Ben je dus op zoek naar een VPN dienst die privacy en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan dan zit je bij NordVPN wel goed.

Encryptie en protocollen

NordVPN gebruikt een eigen beveiligingsprotocol, het Nordlynx protocol, dat gebaseerd is op WireGuard technologie. Het protocol bestaat uit slechts 4.000 regels code. Dat is slechts een fractie van de 70.000 regels code waar OpenVPN op draait. De korte code zorgt voor een lager batterijverbruik, hogere snelheden en minder kans op fouten en kwetsbaarheden. Voor encryptie gebruikt NordVPN 256-bits AES encryptie. Dit is een standaard encryptie methode voor VPN-verbindingen. IKEv2 is via NordVPN niet beschikbaar.

Kill-switch

Met de slimme kill-switch van NordVPN kun je per app of programma de internetverbinding snel verbreken. Stel bijvoorbeeld in dat VPN uitschakelt wanneer Google Chrome wordt afgesloten. Of beëindig de VPN-verbinding bij het uitschakelen van uTorrent. Je kunt ook de gehele internetverbinding van je apparaat verbreken als je niet verbonden bent met een VPN-server.

Specialty servers

Soms wil je verbinden met een netwerk of service die VPN-verbindingen blokkeert. Gelukkig heeft NordVPN daar iets op gevonden. Op het hoofdscherm van de software kun je kiezen voor een ‘specialty server’. Specialty servers verbergen je VPN en het is dan aan je IP-adres niet te zien dat je gebruikmaakt van een VPN-verbinding. De servers zijn bedoeld voor:

 • P2P - voor mensen die graag content delen of downloaden
 • Onion Over VPN - voor gebruikers van TOR en het darkweb
 • Obfuscated - voor mensen in landen met internetcencuur, firewalls of strenge beperkingen

Snelheid NordVPN

Bij het testen van de snelheid van NordVPN is vrijwel geen enkel snelheidsverlies merkbaar. Bij browsen en streamen blijft de snelheid van het internet heel stabiel. Perfect dus! Via Nederlandse VPN-servers is het verlies van download- en uploadsnelheid verwaarloosbaar:

 • Ping +2ms
 • Downloadsnelheid -2,9%
 • Uploadsnelheid -3,5%

Conclusie

Als we kijken naar alle features van NordVPN, de hoeveelheid servers wereldwijd, de goede service en de uitstekende snelheid, dan verdient de VPN-dienst zeker een plekje aan de top en deze positieve review van ons. De VPN-dienst is uitermate geschikt voor browsen, maar ook voor gamen, streamen en het downloaden van torrents. Daarnaast is NordVPN helemaal in het Nederlands in te stellen en zo voor de gemiddelde gebruiker gemakkelijk te gebruiken. Een standaard abonnement is zeer uitgebreid, maar tegen betaling kunnen daar nog extra diensten aan worden toegevoegd. Gratis proberen is bij NordVPN helaas niet mogelijk, maar je kunt wel gebruikmaken van NordVPN korting en de 30-dagen geld-terug-garantie. Al verwachten wij dat je na die periode – net als wij – vol lof bent over NordVPN.

5 /5
€ 4,99*per maand € 10,58 per maand

NordVPN Standard

 • Hoogste snelheid & privacy
 • Stream direct de Formule 1
 • Tracker- en adblocker
 • 88% kiest voor NordVPN
5 /5
€ 4,99*per maand € 10,58 per maand

NordVPN Standard

 • Hoogste snelheid & privacy
 • Stream direct de Formule 1
 • Tracker- en adblocker
 • 88% kiest voor NordVPN