Home / WordPress VPS hosting vergelijken

WordPress VPS, wat zijn de mogelijkheden?

VPS hosting geschikt voor WordPress heb je er al eens van gehoord? Het is belangrijk dat je een website hebt die snel laadt, die je zelf aan kunt passen en die altijd goed bereikbaar is voor je bezoekers. Maar wat zijn dan de verschillen tussen VPS en Shared Hosting? Welke optie is het beste voor jou? We gaan er graag wat dieper op in en daarom raden we je aan om dit item ook door te nemen. Zo kun jij namelijk aan het eind een bewuste keuze maken van wat er bij jou past. Daarnaast voorzien wij je altijd graag van advies mocht je er niet uitkomen of als je twijfels hebt, maar eerst maar eens kijken wat jij met onze informatie kunt.

WordPress VPS Hosting vergelijken
De afbeelding laat zien dat je een afgeschermd stukje huurt van een server. Deze deel je dus niet met anderen zoals bij Shared webhosting

WordPress VPS vergeleken met Shared Hosting

Weet je wat de voordelen zijn van WordPress VPS in vergelijking met Shared Hosting? Als je kiest voor Shared Hosting, dan zijn de mogelijkheden met software installaties beperkter dan bij VPS. Het voordeel van VPS is dat je erg veel vrijheid hebt op technisch gebied. Je hebt bij VPS het alleenrecht over je resources van een Virtual Private Server, maar ook is de stabiliteit meer gewaarborgd. Dit wil in de praktijk dus zeggen dat de kans op storingen minder groot is (minder risico). Bij Shared hosting deel je de server dus met andere mensen. Zijn er dus instabiele websites op deze server waar jij ook op staat en jij deelt de resources van deze server met een klant die een instabiele websites heeft dan heb je hier hoogstwaarschijnlijk ook last van.

Vervolgens heb je nog de keuze uit Managed of Unmanaged VPS. Wanneer je voor de laatste optie gaat, dan doe je dat vaak omdat je zelf beschikt over de nodige technische kennis om bijvoorbeeld een server te installeren en ook te kunnen beheren. Maar kies je voor Managed VPS, dan wordt het voor jou beheerd. Alles wordt voor je gedaan, PHP versies worden bijgewerkt, het Control Panel wordt onderhouden en als je vragen of problemen hebt dan kun je altijd terecht bij je hosting provider. Een managed WordPress VPS is erg fijn als je de focus wilt houden op je corebusiness, hou er wel rekening mee dat het vaak redelijk prijzig is.

Nog een verschil tussen Shared Hosting en een WordPress VPS is dat wanneer je maar af en toe veel bezoekers en dataverkeer hebt, dat Shared Hosting dan een goede optie is. De website kan wanneer het nodig is dan namelijk meer piekvermogen hebben. Maar het kan ook zijn dat je structureel meer bezoekers hebt en dataverkeer. Dan is VPS hosting de beste optie. Je hebt dan ook meer snelheid en je kunt ook rekenen op meer stabiliteit voor je WordPress website.

WordPress site op VPS hosting

Een goede keuze, een WordPress website op een VPS hosting. Meerdere WordPress sites op 1 VPS is zelfs mogelijk! Als je voor VPS kiest, dan is het wel belangrijk dat je kijkt naar de juiste hoeveelheid RAM EN CPU. Maar ook moet je nog weten hoeveel schijfruimte je nodig hebt en hoeveel dataverkeer. Heb je bijvoorbeeld een WordPress blog, dan is 512 MB RAM geschikt. Het zijn zomaar een paar aandachtspunten, maar als je je daar van bewust bent, dan kun je wel een goede keuze maken zodat jouw website goed draait op een WordPress VPS.

Aanbevolen Managed VPS hosting pakketten

4.9 /5
(513 beoordelingen)
€ 5,00*per maand € 7,50 per maand

VPS XS

 • Aantal cores: 1
 • Schijfruimte: 10 GB
 • Dataverkeer: Onbeperkt
 • Telefoon: Nee
 • Verhuisdienst: Ja betaald
 • SSL: Ja
4.9 /5
(513 beoordelingen)
€ 7,50*per maand € 12,50 per maand

VPS S

 • Aantal cores: 1
 • Schijfruimte: 20 GB
 • Dataverkeer: Onbeperkt
 • Telefoon: Nee
 • Verhuisdienst: Ja betaald
 • SSL: Ja

Conclusie

Als je WordPress VPS hosting gaat vergelijken dan is het handig dat je eerst onderzoekt of je het wel nodig hebt. Het het doel van je website puur bezoekers informeren en is het eigenlijk een soort van online visitekaartje dan is een WordPress VPS misschien wat overdreven.

Wanneer dan wel een WordPress VPS hosting?

Wij houden onze bezoekers vaak de volgende vragen voor als zij ons vragen wat de beste hosting oplossing is voor hen:

 • Mijn website, webshop moet te allen tijde snel en bereik zijn voor mijn bezoekers?
 • Is het heel belangrijk dat mijn website goed scoort in de organische zoekresultaten van Google?
 • Heb je meerdere websites in beheer?
 • Is je grootste inkomstenbron je webshop of website?

Is er nog een alternatief naar een WordPress VPS?

Ben je nog steeds niet overtuigd dat een WordPress VPS je website(s) stabiel kan laten draaien dan kun je altijd nog kiezen voor een dedicated server.

Hulp nodig bij het overstappen?

Bij Hostingvergelijker.nl zitten experts klaar die je graag helpen met het overstappen naar een andere hosting provider. Zij stellen je een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden komen zij met een advies. Samen komen we dan tot een hosting provider die geschikt is voor de wensen die je hebt.

Nu makkelijk overstappen