Nederlandse webhoster Cloud86 groeit naar 15.000 klanten

Cloud86 15000 klanten
De Nederlandse webhostingmarkt is nog volop in beweging. En dat merkt Cloud86 ook. Sinds deze week heeft het jonge webhostingbedrijf 15.000 actieve klanten op hun platform draaien. Cloud86 is in 2019 opgericht en onderscheidt zich binnen de markt op service en snelheid van webhosting voor betaalbare prijzen. En dat doen ze met succes, gezien de vele positieve online reviews en het feit dat ze hard groeien binnen een zeer competitieve markt.

Cloud86 is al meerdere keren in een onafhankelijk onderzoek getest als snelste webhoster van Nederland. Ze behoren momenteel tot de best gewaardeerde hostingbedrijven van Nederland op diverse websites. Naar eigen zeggen investeren ze in premium hardware, belasten ze hun servers niet met teveel klanten en zien ze hun klantenservice als het visitekaartje van het bedrijf. In mei 2022 liet Cloud86 nog weten dat ze sinds de oprichting 10.000 klanten had bereikt. In de afgelopen maanden is Cloud86 met 5.000 nieuwe klanten dus flink gegroeid.

“De Nederlandse markt is de afgelopen jaren enorm veranderd en er is een flinke consolidatieslag gaande in de markt. Er zijn eigenlijk nog maar een paar grote partijen die bijna alle Nederlandse webhosters ondertussen hebben overgenomen. We zien dat prijzen daardoor in de regel verhoogd worden, terwijl klanten juist vaker een mindere kwaliteit van dienstverlening ervaren” zegt Maurice Graber, directeur van Cloud86. “Wij zien onszelf als uitdager in deze markt en willen klanten een aantrekkelijk alternatief bieden met betaalbare hosting. We streven continu naar de beste performance en betrouwbaarheid en één van onze speerpunten is het bieden van de snelste hosting. In onze visie draait goede hosting om onder andere de beste techniek en techniek zit werkelijk in ons DNA”.

Momenteel werken er 19 mensen aan Cloud86 waarvan het merendeel op de supportafdeling. Techniek is niet het enige dat bij Cloud86 centraal staat, als webhoster profileren zij zich als servicegerichte organisatie. Daarom kun je Cloud86, als één van de weinige webhosters, telefonisch bereiken en dat wordt erg gewaardeerd als wij de reviews mogen geloven. Het Friese bedrijf is vorig jaar verhuisd van Heerenveen naar Drachten. Het bedrijf richt zich op de Nederlandse en Belgische markt en heeft onlangs ook een internationale website gelanceerd. Het management van Cloud86 is al vele jaren actief in de hostingmarkt en zij waren eerder onderdeel van het management bij Hostnet en SoHosted.

Uitgelicht pakket

5 /5
(16 beoordelingen)
€ 4,95per maand

Start

Schijfruimte: 50 GB
Dataverkeer: Onbeperkt
SSD: Ja