Inzet online privacy en veiligheid beloond

Enschede, 2 juni 2017 – Hostingprovider Antagonist uit Enschede won gisteren de prestigieuze RegiStar Awards. Van alle honderden hostingproviders in Nederland was Antagonist, samen met TransIP en Oxxa, één van de drie genomineerden in de categorie .NL-registrar. Vorige week werden de genomineerden bekendgemaakt. Het publiek kreeg vervolgens de kans om op hun favoriet te stemmen. Op basis daarvan en de beoordeling van een vakjury is Antagonist verkozen tot winnaar van deze jaarlijkse publieksprijs.

De RegiStar Awards is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR), de brancheorganisatie voor registrars waar kennis en advies samenkomen rondom het .NL-domein. Ieder jaar reiken zij een award uit aan de organisatie die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het internet en in het bijzonder het .NL-domein.

Nominatie kwam als een verrassing

Naar eigen zeggen, kwam de nominatie voor Antagonist als een verrassing. “De Nederlandse hostingbranche kent vele registrars. Om dan te eindigen bij de eerste drie is fantastisch”, aldus Wouter de Vries, oprichter van Antagonist. Volgens De Vries heeft het te maken met de introductie van gratis SSL. Sinds april 2017 voorziet Antagonist al haar klanten kosteloos en automatisch van HTTPS en HTTP/2. Door in te zetten op online veiligheid en privacy, en zodoende verbindingen standaard te beveiligen, wil Antagonist een nieuwe norm zetten in de hostingbranche.

Volgens De Vries verweeft ons leven steeds verder met het internet. “We doen online aankopen, vullen belastingaangiftes in, sturen foto’s door en laten persoonsgegevens achter. Het is dan prettig om erop te kunnen vertrouwen dat webverkeer standaard is afgeschermd en dat jouw gegevens niet zomaar in handen kunnen vallen van kwaadwillenden.” Gezien de duizenden positieve reacties die Antagonist van haar klanten ontving, na de introductie van gratis SSL, voelt de organisatie dat zij niet de enige zijn die er zo over denken.

Stijgende behoefte versleuteling webverkeer

Antagonist ziet dat er een stijgende behoefte is aan een versleuteling van het webverkeer bij zowel websitebezoekers als -eigenaren. Volgens de hoster komt dat door onder andere zoekmachine Google, die websites met SSL voorrang geeft. Bovendien tonen browsers steeds duidelijker of een website al dan niet beveiligd is. Daarnaast zijn er dit jaar een aantal incidenten in het nieuws geweest bij belangrijke (overheids)instanties omtrent websecurity, waardoor de bewustwording onder internetbezoekers is vergroot. Zodoende is het volgens Antagonist slechts een kwestie van tijd, voordat SSL overal de standaard wordt.

Het winnen van deze prijs is volgens de hoster een belangrijke bevestiging dat zij een stap in de goede richting hebben gemaakt. “Het is altijd spannend om één van de eerste te zijn. Wij vinden dat online privacy en veiligheid gemeengoed zijn en wij zijn blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen. Het winnen van deze prijs is daarom opnieuw een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt”, aldus De Vries.

Over de Vereniging van Registrars

Als brancheorganisatie voor het .NL-domein verenigt de VvR de zelfstandige Nederlandse registrars. Kennis, ervaringen en advies komen samen, dankzij de bundeling van de individuele kwaliteiten van haar leden. Zo is een unieke club van ondernemers ontstaan die met elkaar hun bevindingen delen. De VvR behartigt daarmee proactief de belangen van de aangesloten .NL-registrars, zodat zijn zich kunnen concentreren op het ondernemen.

Over Antagonist

Antagonist te Enschede verzorgt voor ruim 55.000 klanten de webhosting en domeinnamen van meer dan 100.000 websites. De klanten zijn zowel particulier als zakelijk. Met name het MKB-segment, zzp’ers, start-ups en freelancers behoren tot de doelgroep. Het bedrijf richt zich op eenvoud, kwaliteit en service. Al ruim 10 jaar groeit Antagonist jaarlijks met tientallen procenten. Het succes en de liefde voor techniek zijn de drijfveren om maximaal in te zetten op innovatie, automatisering en opkomende technologieën.

Meer informatie:
https://www.antagonist.nl
support@antagonist.nl

Uitgelicht pakket

4.9 /5
(145 beoordelingen)
€ 1,49*per maand € 2,99 per maand

Single Webhosting

Schijfruimte: 50 GB
Dataverkeer: 100 GB
SSD: Ja
Verhuisservice: Ja, gratis