Gratis premium spamfilter voor alle hostingpakketten van mijn.host

Spam goed blokkeren is tegenwoordig vrij ingewikkeld en om dit goed te kunnen filteren zijn geavanceerde systemen nodig. Op basis van feedback van hun klanten bleek dat met het standaard spamfilter in sommige gevallen toch spam in de inbox terecht kwam. Bij mijn.host proberen ze de dienstverlening voor zijn klanten telkens verder te verbeteren. Daarom hebben zij nu positief nieuws te melden!

mijn.host heeft een nieuw spamfilter in gebruik genomen binnen de infrastructuur. Hiervoor hebben zij gekozen gebruik te maken van de spamfilter software van SpamExperts. Dit is een vrij kostbare premium dienst en SpamExperts is toonaangevend in het filteren van spam.

Gratis voor alle hostingpakketten

Bij mijn.host vinden ze dat een goed spamfilter standaard zou moeten zijn, bieden zij vanaf nu het premium spamfilter gratis aan voor alle hostingpakketten!

Hoe werkt het spamfilter?

Het nieuwe spamfilter kun je zien als een extra laag. Hiervoor werd spam afgehandeld door de filter software op de hostingserver zelf. Nu gebeurd dit op aparte servers. Er wordt gebruik gemaakt van 2 servers (Filtering Servers) voor het filteren van e-mail. Deze servers draaien volledig in hun eigen netwerk, en je mail komt dus niet eerst aan op servers van een derde partij. Op deze servers draait de geavanceerde software van SpamExperts om je e-mail te filteren. Zodra er een e-mail binnenkomt op 1 van deze servers zal de filtersoftware bepalen op basis van geavanceerde algoritmes of de e-mail gemarkeerd moet worden als spam, of dat het een valide e-mail is. Als de software beoordeeld dat de e-mail valide is, wordt de e-mail vervolgens vanaf de filterserver doorgestuurd naar de uiteindelijke hostingserver (Destination server), waar jouw hostingpakket op draait.

Mocht het spamfilter beoordelen dat de ontvangen e-mail als spam gemarkeerd moet worden, wordt de mail niet doorgestuurd en blijft deze op de filterserver staan in een aparte quarantainemap. Deze e-mails kun je zelf ook inzien.