Hostnet en one.com bundelen de krachten

Hostnet en one.com bundelen krachten! Hostnet zal als zelfstandig merk onderdeel zijn van One.com Group. One.com Group is de marktleider op het gebied van hosting in Noord-Europa.

Beide partijen zetten een belangrijke stap om verdere groep te realiseren en het aandeel in de Benelux te versterken. Zoals eerder gezegd blijft Hostnet een zelfstandig merk en als lokale speler verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Door het maken van deze stap kan Hostnet klanten nog beter van dienst zijn en zijn positie in een consoliderende markt versterken.

“In de afgelopen 21 jaar heeft Hostnet een transformatie doorgemaakt. In 1999 begonnen op de zolderkamer, en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en klantvriendelijkste hostingproviders van Nederland. Maar we hebben nog meer groeiambitie en de tijd is rijp voor een volgende fase. Om dat te realiseren, heeft Hostnet behoefte aan een sterke partner. En die is gevonden in one.com”, aldus David Dijkstra, eigenaar en CFO van Hostnet.

Harold Douwes, eigenaar en CEO van Hostnet, vult aan: “Door de handen ineen te slaan met one.com kan Hostnet relevant blijven en het marktaandeel in Nederland vergroten. Kennis delen en van elkaar leren, maar ook elkaar aanvullen waar nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van productaanbod en innovaties. Zo kunnen we de online ambities van onze klanten nog beter realiseren. Samen staan we sterker. Uiteraard met de service die ze van Hostnet gewend zijn.”

one.com is opgericht in 2002 en uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van hosting in Noord-Europa. one.com levert onder andere webhosting en domeinnamen aan het mkb en is goed voor meer dan 1.000.000 klanten met 1.500.000 contracten. one.com heeft altijd de ambitie gehad om verder te groeien en de marktpositie in de Nordics, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, de DACH-regio en de overige Europese regio’s te verstevigen. Doordat one.com en Hostnet de krachten hebben gebundeld heeft one.com een sterk platform om de aanwezigheid in de Benelux en het dienstenaanbod verder uit te bouwen.

Stephan Wolfram, Group CEO van one.com: “We zijn verheugd om de overname van Hostnet aan te kondigen, gezien de grote merkbekendheid en de focus op ‘operational excellence’. Door deze transactie zijn we nu een toonaangevende speler op de Nederlandse hostingmarkt. We kijken ernaar uit om met het team van Hostnet samen te werken, en onze Europese aanwezigheid en het productaanbod voor onze klanten te verbeteren.”

Hostnet en one.com hebben veel overeenkomsten en vullen elkaar goed aan. Dit zal het samenwerkingsverband in de toekomst ten goede komen. Beide partijen hebben sinds de oprichting een constante groei doorgemaakt en daarbij delen beide dezelfde visie, klanten staan centraal.

Uitgelicht pakket

4.9 /5
(27 beoordelingen)
€ 6,99per maand

Webhosting Personal

Schijfruimte: 10 GB
Dataverkeer: Onbeperkt
SSD: Ja