Argeweb overgenomen door Total Webhosting Solutions (TWS)

Na de overname van Argeweb in 2014 door KPN doet de Koninklijke KPN N.V. haar dochteronderneming Argeweb einde 2019 weer van de hand. Argeweb wordt overgenomen door TWS ook wel Total Webhosting Solutions. TWS is in Nederland al een tijdje de marktleiding in hosting door verschillende overnames die zij hebben gedaan de afgelopen jaren.

Zoals KPN zelf zegt: “De transactie past binnen de strategie van KPN om de onbetwiste kwaliteitsleider te zijn en zijn klanten diensten van de hoogste kwaliteit te bieden.”

Dat is dus de voornaamste reden voor het verkopen van de webhosting provider Argeweb.

Al een hele tijd zijn er twee grote spelers in de markt bezig met overnames om marktleider te worden in de hosting branche. Zo heeft team.blue laatst ook een grote overnames gedaan. Zij hebben iXL Hosting en Vimexx eerder dit jaar overgenomen.

Argeweb blijft net als onder de vleugel van KPN volledig zelfstandig. TWS verklaard wel dat zij met deze overname absoluut de marktleider zijn gezien de ontwikkelingen die Argeweb de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Zo heeft KPN haar totale klanten portfolio van domeinnamen en hosting diensten naar Argeweb verplaatst destijds.

Er zijn de afgelopen periode veel overnames geweest dus we houden het nauwlettend in de gaten om je op de hoogte te houden van eventueel toekomstige overnames.