mijn.host gaat samenwerking aan met WeForest

De internet en ICT-sector zijn verantwoordelijk voor veel stroomgebruik. Als hostingprovider maakt mijn.host deel uit van die branche, maar nemen zij graag de verantwoordelijkheid en doen zij zoveel mogelijk hun best om de negatieve impact te verkleinen. Daarom biedt mijn.host al uitsluitend 100% groene hosting aan en hebben zij meerdere initiatieven genomen om hun footprint minimaal te houden.

Als hostingprovider probeert mijn.host een stap verder te gaan. Daarom is mijn.host een samenwerking aangegaan met WeForest, een organisatie die zich inzet om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te bestrijden door het planten en beschermen van bomen, maar daarin een stap verder gaat door gemeenschappen te helpen met innovatieve en duurzame oplossingen voor het herstel van boslandschappen.

Over WeForest

WeForest is een non-profit organisatie gevestigd in België, die zich inzet ten goede van het klimaat, de planeet en de mensen. Zij hebben meerdere projecten over de hele wereld voor het planten van bio-diverse bossen en helpen daarbij lokale gemeenschappen tegen armoede. Dit doen zij door de grondoorzaken van lokale ontbossing aan te pakken en voor lokale gemeenschappen levensvatbare economische alternatieven te ontwikkelen.

Het planten van bomen is de beste technologie om CO₂ uit de atmosfeer te halen en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Uiteraard is het voorkomen dat CO₂ uitstoot het beste, waar mijn.host hard zijn best voor doet. Bomen bieden niet alleen natuurlijke opslag voor CO₂ maar zijn ook belangrijk voor een vruchtbare bodem en ze verbeteren de waterkringloop en biodiversiteit. Naast voordelen voor de natuur, bieden beboste gebieden ook duurzame inkomsten voor de lokale bevolking, gezien ze een micro-economie en lokaal ondernemerschap creëren.

​WeForest heeft momenteel projecten lopen in meerdere landen over de wereld, onder andere in Brazilië, Ethiopië, Tanzania, Zambia en Argentinië. Sinds de oprichting hebben zij al meer dan 80 miljoen bomen gepland en hebben zij als doel om 100 miljoen bomen te planten tegen 2025. De resultaten en financiën van WeForest zijn transparant en openbaar beschikbaar, het jaarverslag over 2022 is online in te zien.

mijn.host samenwerking Weforest

Samenwerking met WeForest

Door de samenwerking met WeForest probeert mijn.host een positieve bijdrage te leveren. mijn.host heeft ervoor gekozen om hun project in Desa’a, Ethiopië financieel te ondersteunen. Dit project valt onder De Grote Groene Muur wat klimaatverandering en verdere uitbreiding van de Sahara woestijn moet tegengaan. Dit doen zij door de biodiversiteit te beschermen en bomen te planten. Het project in Desa’a van WeForest wordt ook door de Verenigde Naties erkend in de lijst met 50 initiatieven voor ecosysteem restoratie.

Door de bijdrage van mijn.host worden er ruim 6000 bomen gepland en beschermd in dit gebied en meerdere families geholpen om een inkomen te verdienen door duurzame landbouw en andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld bijenteelt.

Meer informatie over de bijdrage van mijn.host aan het project kun je vinden op de website van WeForest, inclusief een interactieve kaart.

Groenste hostingprovider van Nederland

mijn.host heeft als doel de groenste hostingprovider van Nederland te worden. mijn.host vindt het als organisatie belangrijk om ons hier maximaal voor in te zetten. Door deze samenwerking komen zij een stap dichter bij dat doel. Naast het leveren van uitsluitend groene hosting probeert mijn.host met meerdere inspanningen de groenste hostingprovider van Nederland te worden. Meer over de stappen die zij reeds hebben gemaakt kun je terugvinden op de duurzaamheidspagina van mijn.host.

Lees meer informatie over de samenwerking op: https://mijn.host/blog/mijn-host-gaat-samenwerking-aan-met-weforest/