STRATO beste hostingaanbieder in MT1000

Berlijn, 9-12-2021
STRATO is uitgeroepen tot beste hostingaanbieder in het jaarlijks onderzoek van ondernemersplatform MT/Sprout. In de volledige lijst van 1.000 bedrijven neemt de hostingprovider de tweede plek in.

In de top 1.000 beste zakelijke dienstverleners van Nederland staat STRATO dit jaar op de eerste plaats in de categorie hosting. Het is de derde keer dat het webhostingbedrijf bovenaan eindigde in deze categorie. Van alle hostingproviders behaalde STRATO bovendien de hoogste net promoter score (NPS). De NPS is een belangrijke graadmeter voor klanttevredenheid en toont of respondenten een dienstverlener aanraden. In de volledige lijst van 1.000 bedrijven staat het bedrijf dit jaar op nummer 2.

Claudia Frese, sinds 2020 CEO van STRATO, is trots op dit resultaat. Volgens haar is webhosting het afgelopen jaar voor steeds meer ondernemers relevant geworden. Ze blikt dan ook terug op een succesvol jaar: “Voor ondernemers is het cruciaal dat hun webhosting probleemloos functioneert en dat ze alle technische mogelijkheden hebben om door te groeien. Deze kritische doelgroep kun je als hostingbedrijf alleen aanspreken als klanttevredenheid centraal staat. Onze hoge NPS onder ondernemers bevestigt dat ons dit is gelukt.”

Het hostingbedrijf hecht veel waarde aan de feedback van zijn klanten. Deze bereikt STRATO onder meer via zijn eigen klantenservice en intern onderzoek, en speelt een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van nieuwe producten en andere verbeteringen. Zo breidde STRATO eerder dit jaar zijn productportfolio uit met de schaalbare serverdienst ServerCloud en de object storage HiDrive S3. Ook is STRATO sinds oktober dit jaar volledig klimaatneutraal.

Over de MT1000

De MT1000 geeft inzicht in hoe dienstverleners in 59 branches scoren ten opzichte van hun directe concurrenten. De lijst is gebaseerd op de antwoorden van meer dan 4.000 zakelijke beslissers. In 2021 is de MT1000 voor de vijfde keer samengesteld.

Er wordt gekeken naar klantvriendelijkheid, de kwaliteit van producten en de uitvoering van de diensten. Ook wordt de NPS berekend, die laat zien of respondenten de dienstverlener aanraden. Deze gegevens in combinatie met het aantal positieve waarderingen per bedrijf bepalen de ranking. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam.

Over STRATO

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder gedoe en tegen de beste prijs.

Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive. STRATO biedt totaalpakketten met flexibele looptijden, een 30 dagen geld-terug-garantie en een bekroonde klantenservice.

STRATO is sinds zijn oprichting in 1997 uitgegroeid tot een van de grootste hostingaanbieders ter wereld en beheert ruim 4 miljoen domeinnamen voor meer dan 2 miljoen klanten. STRATO heeft circa 500 medewerkers en twee ISO-gecertificeerde datacenters in Berlijn en Karlsruhe, met meer dan 70.000 servers. STRATO AG is onderdeel van de United Internet-groep.

Uitgelicht pakket

4.5 /5
(20 beoordelingen)
€ 4,98 *per maand € 9,95 per maand

Reseller OX Starter

Schijfruimte: 25 GB
Dataverkeer: 100 GB
SSD: Ja