VPN iPhone, waarom, welke en hoe kun je het gebruiken

Heb je weleens nagedacht over de veiligheid van je iPhone? Dat kleine, handige toestel waarop je ook een groot deel van je privéleven op bewaart? Natuurlijk is een iPhone veilig. Maar ondanks alle goede beveiliging, kan de smartphone van Apple je niet tegen alle gevaren op het internet beschermen. Gelukkig kun je zelf actie ondernemen om je privégegevens nog beter te beschermen. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over VPN voor iPhone. Lees verder en ontdek wat het is, welke voordelen het biedt en hoe je het kunt gebruiken op jouw iPhone.

VPN iPhone: Wat is het en hoe werkt het?

Een VPN-dienst zorgt ervoor dat je IP-adres verborgen blijft voor derde partijen. Daarnaast versleutelt VPN al je online verkeer. Omdat alles via externe VPN-servers loopt, zijn je gegevens voor niemand zichtbaar. Internetproviders, hackers, adverteerders en overheidsinstanties kunnen je online activiteiten dus niet volgen en ook je locatie is voor hen niet te achterhalen. Dat is dus een flinke verbetering van je veiligheid én van je online privacy!

Wanneer je VPN op je iPhone gebruikt, zorgt de VPN-dienst er dus voor dat al het verkeer tussen het internet en je iOS-apparaat versleutelt is. Het beschermt je iPhone ook tegen cybercriminelen, databrokers die je gegevens doorverkopen en adverteerders die je internetactiviteiten willen volgen. Om VPN op je iPhone te gebruiken, heb je een speciale VPN-app nodig, zoals de app van NordVPN.

4 redenen om te kiezen voor VPN op je iPhone

Omdat hackers over het algemeen vaker Android- of Windows-systemen aanvallen, is het verleidelijk om te denken dat je met je iPhone wel veilig bent. Toch moet je ook voorzichtig zijn wanneer je macOS en iOS gebruikt. Ook deze systemen kunnen kwetsbaarheden bevatten waardoor je apparaat een gemakkelijk doelwit voor hackers kan zijn. En wat dacht je van het gebruik van openbare wifi-netwerken? Zonder erbij na te denken loggen we vaak op allerlei plekken in, terwijl we geen idee hebben of het betreffende netwerk beveiligd is. Met een VPN op je iPhone kun je jouw online verkeer en gegevens beschermen tegen tracking, wifi-spoofing, afluisteren en andere dreigingen. VPN op je iPhone is onmisbaar als…

 • …je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken
 • …je regelmatig op reis bent
 • …je grote waarde hecht aan privacy
 • …je prijsdiscriminatie wil vermijden

VPN iPhone

Gebruikmaken van openbare wifi

Vrijwel overal waar je komt is wel een gratis wifi-hotspot te vinden waar je gebruik van kunt maken. Je wilt natuurlijk alle data van je provider opslurpen dus maak je al snel gebruik van zo’n openbaar wifi-netwerk. Met een enkele klik ben je dan ook al verbonden met het netwerk van een café, bibliotheek, luchthaven of winkelcentrum. Lekker makkelijk, maar ook gevaarlijk! Openbare wifi-netwerken zijn vaak onversleuteld en bieden geen enkele bescherming. Ook is het niet altijd duidelijk wie de beheerder is van zo’n openbaar wifi-netwerk. Dat betekent dat je, wanneer je van het netwerk gebruik maakt, gemakkelijk gehackt kan worden. Voor je het weet vallen je wachtwoorden, betaalgegevens en andere persoonlijke informatie in handen van cybercriminelen en dat wil je natuurlijk niet. Bescherm je iPhone dus goed met een goede VPN app.

Regelmatig reizen

Wanneer je op reis bent, is het niet altijd wenselijk dat de hele wereld daarvan op de hoogte is, toch? Zeker niet wanneer je regelmatig in het buitenland bent. Door via een VPN met een server in Nederland te verbinden, lijkt het alsof al jouw internetverkeer vanuit Nederland plaatsvindt. En reis je in een land waar het internet sterk gecensureerd is? Dan kun je dat op deze manier ook direct omzeilen. Met een zogeheten Meshnet-functie kun je zelfs op afstand toegang krijgen tot je apparaten thuis. Dan kun je bestanden op je thuiscomputer openen en bewerken én lijkt het net alsof je vanuit huis over het internet surft. Handig he?

Waarde hechten aan privacy

Als het gaat over privacy op het internet, zeggen mensen al gauw dat ze ‘niets te verbergen hebben’. Daarmee geven ze aan dat ze geen geheime of criminele activiteiten uitvoeren. Toch zijn er gegevens die je het liefst voor jezelf houdt, zoals de inloggegevens van internetbankieren of het wachtwoord van je DigiD. Bovendien zien internetproviders en sociale mediabedrijven iedere website die je bezoekt. Door die gegevens door te verkopen, kunnen adverteerders hun advertenties heel gericht targeten. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van een VPN-app.

Prijsdiscriminatie vermijden

Uit een recent onderzoek van NordVPN blijkt dat Nederlanders tot wel 44% op vakanties en online boekingen kunnen besparen door gebruik te maken van VPN. Prijzen van boekingswebsites zijn sterk afhankelijk van het land waar je je bevindt. Hier in het welvarende Nederland krijgen we helaas vaak hogere prijzen voor onze kiezen. Bizar! Het loont dus de moeite om via VPN te kiezen voor een lokale server voor je een hotel boekt of auto reserveert.

Is mijn iPhone niet voldoende beveiligd zonder extra VPN?

Net als veel andere apparaten heeft een iPhone een native VPN-ondersteuning. Deze bevat enkele manieren (protocollen) om een VPN-verbinding tot stand te brengen. We hebben het dan over onderstaande VPN-protocollen:

 • IKEv2/IPsec – Een standaard betrouwbaar protocol
 • LT2P/IPsec – Een relatief traag protocol
 • PPTP – Een verouderd protocol dat alleen ondersteund wordt door oude iOS 9, OS X 10.11 en eerdere apparaten.

Deze protocollen bevatten vooral het benodigde vermogen voor een VPN-verbinding. Om er daadwerkelijk gebruik van te maken, zul je zelf de VPN-configuratie moeten uitvoeren. Daarbij moet je ook zelf op zoek naar een VPN-server om gegevens doorheen te sturen. Leuk als je verstand van zaken hebt, maar niet zo eenvoudig als het gebruik van een VPN iPhone app. Bovendien bieden de standaard ingebouwde VPN-protocollen niet voldoende bescherming om je volledig veilig en anoniem te houden op het internet.

Bij het gebruik van een VPN app hoef je niets handmatig in te stellen, heb je de beschikking tot veel meer (steengoede) protocollen, krijg je de keuze uit tal van servers en geniet je van de bescherming van veel aanvullende beveiligingsmaatregelen. Het enige wat je hoeft te doen is een abonnement afsluiten bij de beste VPN providers en een app te installeren en aan te zetten.

VPN iPhone

Hoe kies je een VPN voor je iPhone?

Wanneer je op zoek gaat naar een VPN-app voor je iPhone, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

 • Is de VPN compatibel met al je apparaten die je in gebruik hebt.
 • Hoeveel servers biedt de VPN-app aan? Een ruim aanbod aan servers en VPN-protocollen zorgen voor goede snelheden en een stabiele verbinding.
 • Is de VPN-verbinding goed beveiligd en biedt deze voldoende privacy.
 • Biedt de VPN-app goede snelheid? Dat is extra belangrijk wanneer je houdt van streamen en gamen.
 • Hoe gebruiksvriendelijk is de app?

Wat ons betreft is NordVPN echt een aanrader. Deze VPN is beschikbaar voor alle apparaten, biedt toegang tot meer dan 5000 servers wereldwijd en heeft een zeer gebruiksvriendelijke app.

TIP: Gratis VPN is – in de meeste gevallen – te mooi om waar te zijn. Het aanbod is groot, maar gratis VPN’s staan bekend om hun vaak slechte service en het doorverkopen van gegevens. En dat terwijl je juist op zoek bent naar betrouwbaarheid!

Uitgelicht pakket

5 /5
v.a. €3,39*per maand € 9,29 per maand

NordVPN Standard

Hoogste snelheid & privacy
Stream direct de Formule 1
Tracker- en adblocker
88% kiest voor NordVPN