WordPress VPS: dit zijn de voordelen

Je hebt veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van een hosting. Je kunt in de eerste plaats kiezen voor shared hosting en dedicated hosting, maar je hebt ook een andere optie: VPS hosting. Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van WordPress is het handig om te weten wat voor jou de beste optie is. Wat kun je precies met een VPS en wat zijn de voordelen van een VPS in vergelijking met shared hosting? Ook lees je hier alles over WordPress VPS.

Meer over VPS hosting

Wat is VPS precies? VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is een populair webhostingmodel van verschillende internet service providers. VPS is een fysieke server die is opgedeeld in meerdere servers. Jouw eigen VPS-server functioneert zelfstandig en zo heb je altijd optimale prestaties. Je hebt bijvoorbeeld geen last van andere websites; jouw website is altijd bereikbaar voor bezoekers. Met VPS hosting beschik jij over een grote hoeveelheid functies zonder dat je hiervoor veel betaalt. VPS is een passende oplossing wanneer je een goede hostingbasis op maat zoekt. Een dedicated hosting is vaak prijzig; een VPS hosting zit qua kosten veel lager en biedt daarnaast ook uitgebreide mogelijkheden.

Is VPS geschikt voor WordPress?

Een van de voordelen van VPS is dat het goed werkt in combinatie met WordPress. Een relatief goedkope VPS is vaak unmanaged; dit wil zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inrichting en het onderhoud van de server. Enige kennis van serverbeheer is dus wel handig om te hebben. Het maakt niet uit hoe je jouw VPS server inricht: je kunt altijd WordPress installeren en gebruiken. Zo kun jij aan de slag met je website of webshop zonder dat je enige hinder ondervindt. Dit is een van de redenen waarom WordPress VPS een aanrader is.

WordPress VPS vs. WordPress shared hosting

Wat zijn de voordelen van VPS in vergelijking met shared hosting? Het grootste voordeel van VPS ten opzichte van shared hosting is dat je veel meer vrijheid en flexibiliteit hebt. De WordPress VPS is je eigen server. Jij hebt de volledige controle over de software en de prestaties. Shared hosting wil zeggen dat je WordPress site draait op een gedeeld platform; de hosting provider bepaalt hier welke configuratie er op de server draait. Wat zijn de andere voordelen van WordPress VPS?

  • Een eigen server betekent snellere laadtijden; je hoeft de servercapaciteit niet te delen;
  • Met meer snelheid ben je verzekerd van topprestaties op je website;
  • Je hebt zelf de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren;
  • Je kunt snel software of onderdelen installeren via de command line;
  • Je kunt meerdere WordPress sites op één VPS beheren.

Vergelijk je mogelijkheden met VPS

Een VPS server maakt het voor jou een stuk makkelijker om je website te beheren. Je hebt geen last van andere websites en ondervindt daar dus ook geen nadelen van, zoals een minder snelle website. Shared hosting is goedkoper maar met VPS ervaar je veel meer voordelen. Wil je de volledige controle over jouw website? Je kunt jouw mogelijkheden met VPS gemakkelijk online vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken.

Uitgelicht pakket

4.9 /5
(18 beoordelingen)
€ 3,99 *per maand € 4,99 per maand

Standaard Webhosting Compleet

Schijfruimte: 10 GB
Dataverkeer: Onbeperkt
SSD: Ja