STRATO lanceert ServerCloud

Berlijn, 26-04-2021

Hostingbedrijf STRATO introduceert ServerCloud, een serveroplossing waarbij klanten alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken. Als flexibel en schaalbaar product vult ServerCloud daarmee het bestaande aanbod aan virtuele en dedicated servers aan.

De flexibele serveroplossing

Met ServerCloud richt STRATO zich tot een brede doelgroep die waarde hecht aan serverprestaties op maat. Zo is het product geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die meerdere krachtige servers in één omgeving willen beheren. ServerCloud kan ook worden ingezet door start-ups en softwaredevelopers, die zijn aangewezen op schaalbaarheid om snel te kunnen groeien. Daarnaast is ServerCloud geschikt voor marketing- en mediabureaus die verschillende klantprojecten, zoals websites en webshops, gescheiden maar toch overzichtelijk willen managen.

Virtuele machines beheren en configureren

ServerCloud stelt gebruikers in staat om servers in de vorm van virtuele machines (VM’s) individueel te configureren en productie- en ontwikkelingsomgevingen gescheiden te houden. Met behulp van snapshots hebben beheerders de mogelijkheid om updates, nieuwe functies en patches uit te proberen en weer ongedaan te maken. ServerCloud wordt standaard met Linux of Windows geleverd, maar het is tevens mogelijk om eigen besturingssystemen te importeren en te gebruiken.

Flexibel & schaalbaar

Hardwareresources zoals CPU, werkgeheugen en opslagruimte kunnen door de gebruiker zelf worden ingesteld, verhoogd en verlaagd. Virtuele machines zijn op elk moment te installeren en kunnen naar behoefte gestart en gepauzeerd worden. Klanten behouden daardoor de regie over de serverconfiguratie én de kosten.

Altijd bereikbaar

Verschillende beheermodules zorgen voor een optimale bereikbaarheid van de servers. Via het monitoring-center kan de beschikbaarheid van servers en hun resources worden bewaakt. Hier hebben gebruikers daarnaast het overzicht over kritische waarden zoals de CPU-belasting en ping-tijden. Ook kunnen grote aantallen gelijktijdige aanvragen met behulp van een load balancer over parallel draaiende systemen worden verdeeld.

Pay-per-use

De facturatie van ServerCloud is op basis van het pay-per-use principe. Klanten betalen met andere woorden alleen voor de servercapaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken. In de interactieve factuur kunnen klanten bovendien op elk moment hun verbruik en ontstane kosten inzien.

Over STRATO

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder gedoe en tegen de beste prijs.

Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive. STRATO biedt totaalpakketten met flexibele looptijden, een 30 dagen geld-terug-garantie en een bekroonde klantenservice.

STRATO is sinds zijn oprichting in 1997 uitgegroeid tot een van de grootste hostingaanbieders ter wereld en beheert ruim 4 miljoen domeinnamen voor meer dan 2 miljoen klanten. STRATO heeft circa 500 medewerkers en twee ISO-gecertificeerde datacenters in Berlijn en Karlsruhe, met meer dan 70.000 servers. STRATO AG is onderdeel van de United Internet-groep.

(0)30-88615-3396. E-mail: pers@strato.com. Internet: www.strato.nl/pers