Redis cache

Ken je de term Redis cache al? Hier kun je alles lezen met betrekking tot deze term. Je verdiepen in Redis cache is vooral van belang wanneer je een eigen website hebt en deze zo soepel mogelijk wilt laten lopen. Je hebt heel veel aan deze toepassing wanneer je een website voor je eigen bedrijf wilt laten maken. Hier vind je niet alleen meer informatie over Redis cache maar ook wat het doet, wanneer je het gebruikt, wat de voordelen zijn en wat de verschillen zijn met andere caching mogelijkheden zoals Varnish cache.

Wat is Redis cache en wat is het verschil met Varnish?

Redis cache is een caching tool die je gebruikt om cache data van je website weg te schrijven naar een externe locatie. Dit zorgt ervoor dat je website snel kan laden omdat de cache wordt opgeslagen in het geheugen en niet op de disk. Je wilt natuurlijk een goede en professionele website, maar dit gaat hand in hand met snelheid. Een snelle website zorgt dus voor betere prestaties en daarom heb je veel baat bij het inzetten van Redis cache.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze caching tool en andere mogelijkheden, zoals Varnish cache? Redis is in ieder geval sneller dan bijvoorbeeld Memcache. En hoe zit het met Varnish? Op het eerste gezicht lijken beide caching mogelijkheden veel op elkaar. Beide zorgen ervoor dat de website sneller geladen wordt door caches op te slaan in het geheugen in plaats van op de disk. Toch is het belangrijkste verschil dat Redis een waardeopslag is en Varnish een webtoepassing versneller. Beide bieden caching maar voeren verschillende taken uit.

De voordelen van Redis

Wat doet Redis cache? Zoals eerder aangegeven zorgt Redis ervoor dat je website sneller laadt. Hoe gebeurt dit precies? Doordat cache data van je website wordt weggeschreven naar een externe locatie hoeft de website niet alles opnieuw te berekenen. De data wordt snel uit de cache geladen en dat betekent dat ook de website veel sneller zal laden. Wanneer kun je Redis cache gebruiken? Dit kan altijd wanneer je een snelle website wilt hebben. Potentiële klanten klikken snel weg wanneer de website niet snel laadt. Je kunt dan ook veel inkomsten mislopen wanneer jouw website niet snel is. Daarom heb je er veel baat bij om voor Redis te kiezen.

Redis heeft een aantal belangrijke pluspunten waar jij mee te maken krijgt wanneer je deze caching tool kiest.

Wat zijn de voordelen van Redis cache?

  • Alle sessies worden opgeslagen in de cache in plaats van de database;
  • Je hebt maar één cache nodig omdat alles hier wordt opgeslagen;
  • Backend wordt sneller en je bent daarnaast sneller dan caching tool Memcache.

Als ondernemer heb je dus voor je website veel aan een caching tool als Redis. Je website wordt veel sneller ingeladen en dat leidt tot meer goede resultaten. Jij hebt er veel baat bij wanneer klanten niet hoeven te wachten totdat de hele site geladen is. Hoe sneller je website, hoe meer goede resultaten je behaalt. Een langzame website is niet aantrekkelijk voor klanten en zorgt juist voor een vermindering van de winst.

Kijk dus goed welke soorten caching een hosting provider aanbiedt en vergelijk ook de andere functionaliteiten van een pakket met dat van een andere hosting provider. Heb je een WordPress website? Vergelijk dan WordPress hosting pakketten met elkaar!

Uitgelicht pakket

4.5 /5
(20 beoordelingen)
€ 4,98 *per maand € 9,95 per maand

Reseller OX Starter

Schijfruimte: 25 GB
Dataverkeer: 100 GB
SSD: Ja