WordPress hosting bij SoHosted

WordPress wordt steeds populairder en is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Meer dan 40% van de websites gebruikt inmiddels WordPress, volgens w3techs.com.

Voor een snelle, goed werkende en veilige WordPress website is de juiste hosting enorm belangrijk. Bij vrijwel alle webhosters kun je tegenwoordig webhosting afnemen waarop WordPress en andere populaire CMS’en werken.

Doordat de meeste webhosting geschikt is voor alle soorten CMS’en zijn deze hostingpakketten niet specifiek geoptimaliseerd voor het gebruik van WordPress. Je website zal hier prima werken, maar het is afhankelijk van de gebruikte technieken of je het maximale uit je website kunt halen. Bovendien moet je vaak zelf WordPress installeren, de juiste caching tool installeren om je website sneller te maken of configureren en zelf zorgen voor de juiste beveiliging.

Om het voor WordPress-gebruikers gemakkelijker te maken een snelle en veilige website te bouwen, heeft SoHosted onlangs geoptimaliseerde WordPress hosting gelanceerd.

Doordat deze WordPress hosting alleen geschikt is voor het gebruik van WordPress hoeft er geen rekening te worden gehouden met andere CMS’en en is het WordPress hostingplatform volledig geoptimaliseerd voor het gebruik van WordPress.

De voordelen van geoptimaliseerde WordPress hosting

Meer snelheid

WordPress hosting van SoHosted maakt gebruik van de LiteSpeed Webserver, een nieuwe webserver die gebruikmaakt van de nieuwste technieken zoals HTTP/3. Dit maakt servers met LiteSpeed sneller dan andere webservers, en websites die erop draaien profiteren hier optimaal van! Meer informatie over de voordelen van LiteSpeed lees je in het blogartikel: LiteSpeed vs Nginx vs Apache webserver.

Voor gebruikers van WordPress heeft LiteSpeed een groot voordeel, je kunt gebruikmaken van de speciale LiteSpeed Cache plugin. Deze caching plugin communiceert rechtstreeks met de webserver waardoor je WordPress website razendsnel laadt. Bij WordPress hosting van SoHosted is deze plugin standaard geïnstalleerd. Hierdoor hoef je niet te zoeken naar de beste caching plugin en bespaar je bovendien geld omdat je geen dure licentie hoeft te kopen voor bijvoorbeeld WP Rocket.

Met de LiteSpeed Cache plugin voor WordPress kun je bovendien automatisch je afbeeldingen laten optimaliseren en verkleinen waardoor betaalde plugins als Shortpixel, WP Smush, etc. overbodig zijn.

Meer veiligheid

Door de populariteit van WordPress is het helaas voor hackers ook interessant om zich te richten op WordPress websites, daarom is het belangrijk je website goed te beveiligen. Bij SoHosted wordt standaard de NinjaFirewall plugin geïnstalleerd om je hiertegen te beschermen. Daarnaast zijn de pakketten uitgerust met ImunifyAV+, waarmee je webruimte dagelijks wordt gescand op malware. Indien er iets gevonden wordt kun je dit met 1 klik verwijderen. Tot slot is er de WordPress Toolkit binnen Plesk waarmee je eenvoudig extra beveiligingsmaatregelen kunt activeren.

Om ook je bezoekers te beschermen en om te kunnen voldoen aan de AVG-wetgeving worden alle WordPress pakketten standaard opgeleverd met een gratis SSL-certificaat en HTTPS verbinding.

Direct aan de slag met de beste templates en plugins

Bij alle WordPress hostingpakketten van SoHosted is WordPress alvast voor je geïnstalleerd, inclusief het gratis Astra thema met 50 verschillende templates, zodat je direct aan de slag kan met je website!

Om je te helpen om je website succesvol te maken krijg je toegang tot handige marketing tools zoals de SEO Toolkit in Plesk en is de Yoast SEO plugin alvast voor je geïnstalleerd om je website goed vindbaar te maken in Google en andere zoekmachines.

Geen technische gedoe?

Heb je geen zin in technisch gedoe? Het is ook mogelijk om te kiezen voor Managed WordPress hosting. SoHosted zorgt dan voor alle updates van WordPress, je plugins en je thema. Hierdoor bespaar je veel tijd en technisch gedoe.

Kortom, ga je aan de slag met WordPress, let er dan goed op wat voor hosting je kiest en of er optimalisaties zijn voor WordPress. Hulp nodig met het maken van je eigen WordPress website? Volg deze WordPress handleiding.

Op de website van SoHosted vind je meer informatie over WordPress hosting en kun je contact opnemen als je hier vragen over hebt.